Foto: Orange Pictures

Herstelde Fidel Yilmaz (Swift) trekt zijn vorm van vorig seizoen door

Met Fidel Yilmaz in de spits heeft zaterdag Hoofdklasser Swift de weg omhoog weer ingezet. Toeval of niet, maar de 22-jarige omgeturnde aanvaller was tijdens beide overwinningen van de Amsterdammers, op Feyenoord (2-3) en Capelle (6-2), belangrijk met een doelpunt. Hij heeft direct de smaak te pakken en zijn totaal van vorig seizoen (drie doelpunten) bijna geëvenaard.

Acht maanden na het inscheuren van zijn kruisband durft Yilmaz wel te zeggen dat hij volledig hersteld is. Alhoewel, die kruisband zal nooit meer zo sterk worden als voor de blessure. Daar is hij zich van bewust. Hij koos ervoor om zich niet te laten opereren, maar de spieren om de kruisband heen extra te trainen zodat die alles kunnen opvangen. “Het risico dat mijn kruisband helemaal kapot gaat, zal er zeker blijven. Als ik lichaam gewoon goed onderhoud, is mij verteld dat ik een paar jaar zonder problemen kan blijven voetballen.”

Naast de trainingen met Swift bezoekt hij ook twee keer in de week de sportschool om zijn benen te trainen, iets wat hij voor de blessure niet deed. “Omdat het met school en werk druk is, doe ik dat vaak ook voor de training”, zegt Yilmaz. Een voordeel is dat hij de hele voorbereiding gewoon heeft kunnen meedraaien. “Het was mijn doel om er op tijd weer bij te zijn. Er werd een plan voor mij gemaakt waardoor ik elke zes weken steeds iets meer kon doen. Ik heb niet tot nauwelijks last van tegenslagen gehad. Na drie maanden mocht ik weer het veld op.”

Omdat hij nog niet wedstrijdfit was, moest Yilmaz vanaf de kant toezien hoe Swift tijdens de competitiestart worstelde met de vorm. Nederlagen tegen Smitshoek en FC ’s Gravenzande werden vooraf niet ingecalculeerd. “We hebben veel versterkingen gekregen, maar elf nieuwe jongens zijn er eigenlijk wel erg veel om er direct te staan. Je ziet steeds meer dat het een team wordt.”

Tijdens zijn revalidatie besprak hij zijn rol al met trainer Bart Logchies. Vorig seizoen was het een gouden greep door hem, na het stoppen van Tim Wulffraat, in de spits te posteren en daar wilde Yilmaz zelf ook blijven staan. “Ik heb bij de trainer aangegeven dat dit ook de plek is waar ik mij het fijnst bij voel en ook het meest van waarde kan zijn. Ik heb mij vorig seizoen bewezen en nu gaat het ook goed. Dat moet ik blijven vasthouden.”

Ondanks twee treffers in twee wedstrijden, is het volgens hem nog te vroeg om het over doelstellingen en een doelpuntenaantal te hebben. “Ik ben allang blij als mijn knie het houdt en ik een paar wedstrijden achter elkaar erin kan staan. Dan kan ik over een paar wedstrijden, als ik helemaal terug ben, een doel voor mijzelf stellen. Ik wil in ieder geval in de dubbele cijfers eindigen.”

Foto: Orange Pictures

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)