Home / slideshow / Hertog weer belangrijk voor Pancratius: “Hard gewerkt aan mijn fitheid en scherpte”

Hertog weer belangrijk voor Pancratius: “Hard gewerkt aan mijn fitheid en scherpte”

Pancratius behaalde zondagmiddag een belangrijke 4-2 overwinning op EMM ’21. Aanvaller Dave Hertog maakte de laatste twee doelpunten en was daarmee belangrijk voor de uitslag. “Zondag zijn we eindelijk beloond voor ons goede spel”, oordeelt hij.

De Badhoevedorpers kwamen vroeg in de wedstrijd op achterstand te staan, maar draaiden de score in de tweede helft om naar een 2-1 voorsprong. Vervolgens deed EMM weer wat terug, waarna Hertog loskwam. “Ik kreeg een steekpass en wipte de bal daarbij op. Het gaf me de mogelijkheid om te draaien en hard binnen te schieten”, vertelt Hertog, die vervolgens uit een strafschop ook nog de 4-2 maakte. “Het geeft als spits altijd een goed gevoel als je scoort, zeker wanneer je niet goed aan het seizoen begint.”

Hertog doelt daarbij op de teleurstellende resultaten van Pancratius gedurende de openingsfase van het seizoen. Zélf ontbeerde hij eveneens scherpte voor het doel, waardoor hij veel mogelijkheden niet verzilverde. “Persoonlijk begon ik door corona niet enorm fit aan het seizoen, waardoor ik tijdens de duels merkte dat ik het moeilijk had. De afgelopen maanden heb ik echter hard gewerkt aan mijn fitheid en scherpte. Daar zie je nu het resultaat van.”

Waar buitenstaanders opmerkten dat Hertog lang nog niet belangrijk was met treffers, zorgde het bij de aanvaller zélf voor weinig zenuwen. “Ik merk dat er dit seizoen veel op mij gelet wordt. Logisch natuurlijk, want in het verleden heb ik hier al veel gescoord. Soms zet de tegenstander echter een extra mannetje op me om me in toom te houden. Daar moet ik mee omgaan.” Bovendien spelen de clubs in de huidige competitie anders dan de verenigingen waartegen Pancratius de laatste jaren in actie kwam. “Deze zijn veel meer verdedigend ingesteld, waardoor we er steeds doorheen moeten voetballen. Dat is natuurlijk jammer voor de wedstrijden.”

Ondanks het vele puntverlies merkte Hertog weinig aan de groepsdynamiek. De jongens bleven namelijk heel hecht met elkaar. “We geloven écht in onszelf, want we hebben voldoende kwaliteiten. We hadden alleen de pech dat er meerdere bepalende spelers te maken kregen met een blessure, waardoor het team zoekende was. Het gaf ons vertrouwen dat we in de meeste wedstrijden wel goed speelden en kansen creëerden. Dat maakte duidelijk dat het uiteindelijk ging goedkomen. De overwinning van zondag geeft vertrouwen in de gehele groep. Hopelijk kunnen we het goede gevoel vasthouden en voor de winterstop nog een hoop punten pakken.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Hans van Dijk

Send this to a friend