Abcoude - Kampioen 2023

Het einde van het voetbalseizoen nadert, veel spannende ontknopingen!

De komende wedstrijden gaat het om de knikkers. Eén club heeft de beste papieren om kampioen te worden, sommigen hebben een grote kans en sommigen moeten vrezen tegen degradatie.

Het zal wederom spannend worden de komende periode op en rondom de Amsterdamse voetbalvelden. Gaat JOS/ Watergraafsmeer zichzelf en stadsgenoot Ajax een plezier doen in de zinderende Vierde divisie? Kan WV-HEDW nog iets betekenen of is het gat te groot geworden? Gaat DVVA voor een gigantische stunt zorgen en kan het doorstoten naar de landelijke divisie? Koploper Zuidvogels uit Huizen komt op 4 mei naar Amsterdam in een allesbeslissende confrontatie. Kan FC Aalsmeer nog iets betekenen in de bovenste regionen? De Meer hijgt ZSGOWMS nog wel in de nek, maar het lijkt erop alsof de Sportpark Ookmeer-bewoners de titel dit seizoen gaan pakken. Sporting Martinus is zeker van nacompetitie, kan RODA’23 een huzarenstukje leveren voor de troostprijs? Of gaat DCG er met de laatste periode in zondag 2b vandoor? HBOK ligt op rechtstreekse titelkoers in zaterdag 2a, maar Waterwijk en Arsenal doen nog zeker mee in de tweede klasse voor promotie. Het kan voor veel clubs nog goed uitpakken. Erbij zijn en meemaken!

Regels

We gaan de beslissende fase van het seizoen in. De komende periode wordt bepaald wie er kampioen worden en welke teams degraderen. Maar wat gebeurt er als het puntenaantal precies gelijk is? Voor dit seizoen geldt zowel in categorie A als in categorie B dat bij een gelijk puntenaantal de rangorde wordt bepaald door het aantal verliespunten gevolgd door het doelsaldo.

Bij een gelijk doelsaldo is het aantal doelpunten vóór beslissend. Is ook het aantal doelpunten vóór gelijk, dan is het totale resultaat van de onderlinge competitiewedstrijden beslissend. Een beslissingswedstrijd wordt gespeeld als ook het totale resultaat gelijk is. De complete regeling over de rangorde vind je in het Handboek competitiezaken amateurvoetbal van de KNVB.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)