Het Talent: Nick de Graaf (Zwanenburg)

Amsterdam zit vol met talent. Zelfs vanuit de amateurwereld wordt het profvoetbal gehaald: van Daryl van Mieghem tot Dennis Kaars en van Gyrano Kerk tot Leandro Resida. Elke week lichten wij een talent uit, eentje waarvan we in de komende jaren nog veel kunnen horen. In deel 28: Nick de Graaf (18). Officieel nog A-junior, maar al van grote waarde voor zondag derdeklasser Zwanenburg.

Je scoorde twee keer tegen HBC, maar toch verloren jullie. Was de kampioen een maatje te groot?
“Sinds het vertrek van Mehmet Simsek waren we een paar wedstrijden op rij ongeslagen, dus we hadden er vertrouwen in. Om de nacompetitie te ontlopen, moesten we winnen en daar hebben we alles aan gedaan. Maar als ik heel eerlijk ben, is HBC qua team en individuen iets te hoog gegrepen voor ons. Zij zijn honderd procent de terechte kampioen, verreweg de beste uit de competitie. Daarom vond ik het ook knap dat we eerst op voorsprong kwamen en zelfs nog terug tot 2-3.”

Wat is er allemaal veranderd met de trainerswissel?
“De sfeer in de groep is veel beter geworden. Veel spelers uit het tweede elftal wilden nooit met het eerste mee, vanwege Mehmet. Nu is de sfeer beter en werken we harder voor elkaar. Minder ruzie onderling ook. Mehmet is een hele goede trainer en heeft onwijs veel verstand van voetbal, alleen sociaal gezien lagen we hem niet. Hij is heel straight-to-the-point en zegt waar het op staat. Sommige jongens konden dat niet hebben.”

Je persoonlijke teller staat nu op acht doelpunten. Is dat ook wat je voorafgaand aan dit seizoen had verwacht?
“Eigenlijk had ik op meer gehoopt. Vorig jaar heb ik in de nacompetitie vijf goals gemaakt, dus ik had verwacht dat ik in een heel seizoen rond de vijftien doelpunten zou maken. We verloren aan het begin van dit seizoen bijna alles en sinds een paar weken scoor ik pas weer. Voor de MidWest Cup had ik zelfs met een gipsarm (nadat hij zeven weken buitenspel stond, red.) gespeeld en gescoord. Sindsdien heb ik bijna elke wedstrijd een doelpunt gemaakt.”

Zwanenburg heeft het hele seizoen de rode lantaarn in handen. Hoeveel vertrouwen heb je erin dat jullie desondanks derdeklasser blijven?
“We hebben er heel veel vertrouwen in. Net als HBC speelden wij vorig jaar in de vierde klasse. Zij zijn nu kampioen geworden in de derde klasse en wij staan laatste. Dan is er toch iets misgegaan. Ik kan de trainer de schuld geven, mezelf, de spelers of de club; het is nou eenmaal zo gegaan. Nu moet het via de nacompetitie gebeuren. Als wij al bijna kunnen winnen van de kampioen, moeten we die nacompetitie met vierdeklassers helemaal kunnen uitspelen.”

Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)