Volewijckers vaandel

Het wonder van Volewijckers

Twee weken geleden verloor zaterdag vijfde klasser De Volewijckers met maar liefst 24-2. Na zestien wedstrijden had ed ploeg van Robin Gort nog gene punt gehaald en al 155 tegendoelpunten. Toch had de trainer nog een doel: onder de 200 tegengoals blijven en minimaal een punt halen. Afgelopen zaterdag gebeurde het wonder. Volewijckers won met 2-1 van ZRC Herenmarkt.

“Hoe is het mogelijke he”, zegt trainer Robin Gort als we hem met het ‘ wonder’ confronteren. “ Ze braken zo wat de kleedkamer en de tribune af. Bij rust stonden we 2-0 voor en toen dachten mijn spelers dat ze er al waren. Ik heb ze met beide benen op de grond moeten zetten om ook echt een wedstrijd te winnen. Ze moesten echt alles geven.”

De Volewijckers, zoals altijd gesteund door vrienden en familie, stond na de eerste helft met 2-0 voor. Junior Casper was in beide gevallen de doelpuntenmaker. De eerste kwam vanaf elf meter en zijn tweede treffer was ene lob die doel trof. Gort: “ Op de tribune werden al hun vrienden helemaal gek. Niemand had dit misschien verwacht maar ik wel. Ik wist dat we nog een keer punten zouden pakken. De uitwedstrijd hadden we met 4-0 verloren maar toen miste ik een hoop spelers. Nu waren we compleet en dat zie je dat we het toch best wel kunnen.”

Robin Gort won eindelijk met Volewijckers
Robin Gort won eindelijk met Volewijckers

Een kwartier na rust leek alles toch nog mis te gaan. ZRC Herenmarkt kreeg een strafgschop (2-1) en Volewijckers moeste verder met tien man. Met kunst en vliegwerk bleef de ploeg van Gort overeind. Toen vijf minuten voor tijd een tweede speler van Volewijckers moest vertrekken na commentaar op de leiding werd het nog even spannend. Gort: “ Een punt was ook mooi geweest maar als je zo dichtbij bent wil je winnen ook.”

Volewijckers hield stand en vierde de overwinning als of ze Wereldkampioen waren geworden. Met nog drie wedstrijden te gaan is de club van de hatelijke nul af. Pas op 13 april komt de ploeg van Gort weer in actie. Dan is VVH Velserbroek de tegenstander. Gort, die de smaak te pakken heeft,: “ Ik denk dat we nog meer punten gaan pakken want ook tegen Blauw Wit maken we zeker kans.”

Kijk voor de uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 5B.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)