Hicham Benhammou nieuwe trainer ‘T Knooppunt

Landskampioen zaalvoetbal ‘T Knooppunt heeft Hicham Benhammou aangesteld als nieuwe trainer. De oefenmeester komt over van Vamos Mataram, waarmee hij kampioen werd in Indonesië. Benhammou was eerder trainer van Groene Ster Vlissingen.

“Ik heb verschillende gesprekken gevoerd met het bestuur en daar kreeg ik een heel goed gevoel bij. Ze lieten merken dat ze mij heel graag wilden hebben”, zegt Benhammou tegen het dagblad PZC. De trainer volgt in Amsterdam Carmelo Nieddu op, die voor aanvang van de play-offs werd weggestuurd wegens zijn aangekondigde vertrek naar Geiko Hasselt. De honneurs werden de afgelopen weken waargenomen door Najib Taki. In de play-offs veroverden de Amsterdammers voor het eerst in de clubgeschiedenis de landstitel. Aan Benhammou de taak om deze te prolongeren. “We gaan kijken hoe we dat volgend seizoen opnieuw kunnen doen.”

‘T Knooppunt schreef geschiedenis met de eerste landstitel. Foto RickySportphotography

Naast een nieuwe trainer heeft ‘T Knooppunt met Mo Bouchibti een nieuwe beleidsbepaler aangesteld. Bouchibti is oud-trainer van stadgenoot ASV Lebo. “Met de ruime ervaring die Mo op verschillende positie’s bij diverse zaal en veldvoetbalverenigingen heeft, zal Mo verantwoordelijk zijn voor het technisch en organisatorisch beleid binnen ’T Knooppunt”, luidt de bekendmaking op de website van de club. “Als vereniging hebben wij de afgelopen jaren bewegelijke tijden achter de rug waarbij een snelle groei op sportief gebied door middel van een reeks van aan een sluitende promoties een gevolg is. Het bestuur heeft besloten dat dit het geschikte moment is om de korte-, middellange- en lange termijn visie van de vereniging uit te bouwen waarbij Mo Bouchibti hierin een leidende rol zal vervullen.”

Benhammou is tevreden met de komst van Bouchibti. “Hij moet er ook voor zorgen dat de club een gezicht krijgt. Ik ken hem en hij kent mij, dus ik verwacht dat die samenwerking goed gaat zijn. En dat hij is aangesteld laat maar weer zien dat ’t Knooppunt een heel grote club aan het worden is.”

Foto boven: Groene Ster Vlissingen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)