Hier moet je op letten bij het kopen van scheenbeschermers

Naast goede voetbalschoenen, zijn ook goede scheenbeschermers onmisbaar voor iedere (amateur)voetballer. Niet voor niets heeft de KNVB ze ruim 20 jaar geleden zelfs verplicht gesteld. En niet voor niets: sindsdien is het aantal blessures aan het onderbeen met ongeveer 25% gedaald. Nu de scheenbeschermer alweer een tijd verplicht is, zijn er ook talloze varianten op de markt. We helpen je om weg op de juiste voor jou te kiezen.

Welk type kies je?

Er zijn verschillende soorten scheenbeschermers beschikbaar, hieronder lichten we ze toe.

Scheenbeschermers met sok

De wat meer traditionele scheenbeschermers zijn vaak vrij breed en hebben een geïntegreerde sok. Hiermee zijn ook je enkels meteen beschermd. Aan de scheenbeschermer zit een stuk sok met een stuk klittenband, waarmee je ervoor zorgt dat je scheenbeschermer goed op z’n plek blijft zitten. Met dit type ben je dus zeker goed beschermd tegen blessures. Een nadeel is wel dat deze wat zwaarder zijn.

Scheenbeschermers met klittenbandsluiting

Deze scheenbeschermers lijken op het eerste type. Je maakt ze vast met klittenband, zodat ze goed op hun plek blijven zitten. Het verschil is dat er hier geen sok aan vast zit, waardoor je enkels dus niet beschermd zijn.

Losse scheenbeschermers

Tegenwoordig is de losse scheenbeschermer het meest populair. Je kunt deze makkelijk combineren met bijvoorbeeld compressiesokken naar keuze of met voetbalschoenen waar al een sokje aan zit. Het nadeel is dat je deze scheenbeschermers nog wel even vast moet zetten, bijvoorbeeld met een sokophouder.

Welke maat kies je?

Als je weet welk type scheenbeschermer jij het prettigst vindt, is het belangrijk om ook de goede maat te kiezen, die past bij jouw been. Let erop dat de maten verschillen per merk. Zo telt het ene merk bijvoorbeeld de maten door van kinderen naar volwassenen, terwijl andere merken aparte maten gebruiken voor volwassenen.

De juiste scheenbeschermers gevonden? Mooi! Vergeet ook niet er een goede voetbaltas bij te scoren, zodat je ze netjes op kunt bergen.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)