Home / slideshow / Hijzelendoorn kiest voor langer verblijf bij Pancratius: “Super ambitieus”

Hijzelendoorn kiest voor langer verblijf bij Pancratius: “Super ambitieus”

Danny Hijzelendoorn en Panratius hebben besloten nog een jaar langer met elkaar door te gaan. Het betekent dat de oefenmeester aankomend seizoen zijn vijfde jaar als hoofdtrainer van de club ingaat.

De Badhoevedorpse club klopte in het najaar bij Hijzelendoorn aan met het verzoek om de samenwerking te vervolgen. De trainer had vervolgens weinig tijd nodig om die beslissing te maken. “Achter de schermen heb ik bij mijn spelersgroep gepeild hoe zij erin stonden”, vertelt Hijzelendoorn. “Zij waren nog altijd happy met mij als trainer. Bovendien is de clubleiding tevreden met mijn werk en heb ik zelf nog plezier om voor deze spelersgroep te staan. Alles bij elkaar was een langer verblijf dan ook logisch.”

Hijzelendoorn staat sinds het begin van het seizoen 2018/2019 aan het roer van Pancratius. Waar hij een stroeve start had, doet hij de laatste jaren steevast mee om promotie naar de eerste klasse. Mede door de coronacrisis lukte dat Pancratius echter nog niet. “Aangezien ik een UEFA B-diploma heb, heb ik nooit gedacht dat ik vijf jaar lang bij Pancratius zou zitten. Ik mag met dispensatie maar één jaar in de eerste klasse training geven en had gehoopt dat dit ons al wel was gelukt. Door corona mocht dat echter nog niet zo zijn.”

De oefenmeester heeft veel vertrouwen erin dat dit snel gaat lukken, wellicht dit seizoen al. Onder meer de samenwerking met zijn spelerselectie geeft Hijzelendoorn veel hoop. “Ik ben een trainer die eerlijk naar zijn spelers is en dus geen onzin vertelt. Daar zijn ze duidelijk tevreden over. Tegelijkertijd ben ik blij met de huidige selectie. We hebben een leuk team waarin veel kwaliteit te vinden is. Dat zie je ook terug aan de resultaten van de afgelopen jaren. Pancratius is daarnaast een leuke dorpsclub waar ik me prettig voel.”

De groei van de afgelopen jaren hoopt Hijzelendoorn de komende anderhalf jaar door te zetten. Mocht het Pancratius dit seizoen al lukken om te promoveren dan gaat Hijzelendoorn mogelijk zijn laatste jaar in. “Het is van de club zeker geen keiharde eis om naar de eerste klasse te gaan, maar we willen dat wel graag als team. Deze selectie is super ambitieus en denkt een hoger niveau aan te kunnen. In deze groep zit bovendien nog voldoende rek, wat voor mij een belangrijke reden is om bij te tekenen.”

Bij promotie geeft Hijzelendoorn Pancratius een grote kans op lijfsbehoud in de eerste klasse. “Het is vaker moeilijker om daar te komen dan te blijven. Dat heeft met het soort tegenstanders te maken, want in de eerste klasse spelen clubs gewoonweg aanvallender tegen ons. Daardoor krijgen wij ook meer ruimte om te voetballen. Laten we echter realistisch blijven, want er is na de winterstop nog een lange weg te gaan. Als trainer heb ik vertrouwen erin dat het goedkomt.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Hans van Dijk

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)