Hilversum mag ook niet spelen, Waterwijk de dupe

Zaterdag derde klasser Waterwijk hoeft morgen (zaterdag) niet in actie te komen. Het duel tegen FC Hilversum is door de KNVB uit het programma gehaald omdat er momenteel een onderzoek loopt. Ook de wedstrijd De Posthoorn tegen Altius gaat daarom net door.

Afgelopen zaterdag werd het duel in de derde klasse C tussen Hilversum en de Posthoorn tijdelijk gestaakt. De wedstrijd werd zaterdag wel uitgespeeld en Hilversum won met 6-1.

Hilversum-trainer Kai Meeuwsse: “ Tot aan de 75ste minuut was er niets aan de hand. We stonden met 4-1 voor. Alleen de nummer 8 van Posthoorn had een paar keer een vervelende overtreding gemaakt en daar ook geel voor gehad. Toen mijn rechtsback de fout in ging, hij was gewoon te laat en dus was het een pittige overtreding, ging het mis. Beiden spelers lagen op de grond en toen ontstond er een opstootje. De speler van Posthoorn schopte zich los en toen werd het trekken en duwen en ook slaan.”

Beide spelers kregen vervolgens de rode kaart. Het opstootje dat daarna ontstond was veel minder erg dan er nu wordt gezegd en geschreven zegt Meeuwsse. “ De spelers van beide teams probeerden juist de twee spelers uit elkaar te halen, Daardoor zag het er misschien erger uit dan dat het was. Die twee mogen van mij een lange en zware schorsing krijgen maar de teams hebben juist goed gereageerd.”

Na een afkoelingsperiode, waar zelfs de aanvoerders met elkaar in gesprek gingen om de wedstrijd goed uit te kunnen spelen, werd het duel hervat en maakte Hilversum nog twee goals. Uiteindelijk werd het dus 6-1.

Meeuwsse: “Na afloop heb ik nog met de scheidsrechter gesproken en die zei toen dat het goed was opgelost.. Mar zijn rapport zag er dus waarschijnlijk toch wat anders uit. Nu moeten we voor de tuchtcommissie komen. Dat zal zeker ook te maken hebben met alle incidenten van de laatste weken.  Die spelers, ook die van mijn team, mogen zwaar gestraft worden maar de clubs kun je in deze verder niets kwalijk nemen.”

De wedstrijden Waterwijk-Hilversum en De Posthoorn-Altius gaan zaterdag dus niet door zo lang het onderzoek loopt. Of de teams volgende week wel mogen spelen is dus nog niet duidelijk.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)