Historische beslissing: AFC start met vrouwenvoetbal

Gisteravond (donderdag) is op de Algemene Ledenvergadering van AFC een historische beslissing genomen. De Topklasser heeft besloten met ingang van het seizoen 2014/2015 na 119 jaar te zullen starten met vrouwenvoetbal.

AFC wil starten met een senioren elftal  en een aantal jeugdteams. De laatste jaren kwam het onderwerp op jaar vergadering steeds ter sprake, maar waren het steeds de ereleden die zich verzetten tegen de komst van vrouwenvoetbal bij AFC. Sinds een half jaar is er een ware lobby op gang gekomen om het, snel groeiende, vrouwenvoetbal binnen de club te integreren.

Het bestuur van AFC heeft naar aanleiding hiervan gemeend AFC uit te moeten breiden met vrouwenvoetbal. Het voorstel van het bestuur, rekening houdend met tradities en respect voor de ereleden, is om geleidelijk de vereniging om te turnen naar een moderne vereniging voor mannen en vrouwen. Dit voorstel is donderdagavond door de leden met grotere meerderheid aangenomen.

Vice voorzitter Ronald Koster: ” We proberen  met vier teams te starten komend seizoen. Een senioren team (18+), een C-juioren elftal (13, 14, 15 jaar) en twee jeugd teams (6 en 7 jaar). Het is voorlopig niet de bedoeling dat we prestatievoetbal gaan spelen. Dat houdt dus in dat we op het laagste niveau zullen instromen en geen samenwerking aan zullen gaan met een andere vereniging.”

Als voorbeeld werd het Haarlemse Koninklijke HFC genomen. De positieve ervaringen bij die club gaven AFC het laatste zetje om ook die stap te maken. Het bestuur is er van overtuigd dat deze stap de club een nog betere toekomst geeft.

Tweet Koster
Het boegbeeld van het Nederlandse vrouwenvoetbal Daphne Koster liet via Twitter weten zeer blij te zijn met de keus en noemde het een enorme doorbraak.

Foto boven Twitter AFC

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC