Hjalmar Oomens gaat De Dijk verlaten: “Prachtige kans”

ASV De Dijk raakt Hjalmar Oomens aan het einde van het seizoen kwijt. De voetballer gaat aankomende zomer aan de slag bij ADO ’20 van Roy van der Mije waar hij assistent Mitchell Haijen weer tegenkomt.

Oomens speelde in de jeugdafdelingen van HFC Haarlem en FC Volendam, waarna hij de overstap maakte naar AFC. Bij de Amsterdamse vereniging kreeg hij weinig speelminuten. In 2018 besloot hij AFC daarom in te ruilen voor een avontuur bij De Dijk. Waar de vereniging in zijn eerste seizoen uitkwam in de Derde Divisie, speelt De Dijk inmiddels in de Hoofdklasse.

De 23-jarige middenvelder had dit seizoen het gevoel klaar te zijn voor een stap hogerop. Toen ADO ’20 zich vroegtijdig meldde en graag met Oomens in zee wilde gaan, stond er daarom niets in de weg om te verkassen. “Het is voor mij een mooie kans om mezelf op een hoger niveau te laten zien”, laat Oomens weten. “Met De Dijk heb ik natuurlijk al een jaar op Divisieniveau gespeeld, waarbij ik het gevoel had dat ik het niveau aan kon. Het is aan mij om dat nogmaals te laten zien.”

Voordat Oomens het besluit nam om volgend seizoen wekelijks naar Heemskerk af te reizen, besloot hij zijn keuze goed af te wegen. “Ik ben bezig aan mijn vierde seizoen bij De Dijk en heb het hier nog altijd geweldig naar mijn zin. Het was daarom geen moeten om weg te gaan. Het verhaal dat ADO ’20 me voorspiegelde paste echter dermate in het plaatje dat ik een goed gevoel heb bij mijn nieuwe club.”

Waar hij bij De Dijk inmiddels zijn rol heeft toebedeeld gekregen, weet Oomens dat hij in de clubkleuren van ADO ’20 weer zichzelf zal moeten bewijzen. Hij vindt dat echter allerminst een probleem. “Dat hoort erbij als je hoger gaat spelen. Ik weet dat de club meerdere goede spelers heeft, maar ik hoop bij ADO ’20 net zo belangrijk te worden als bij De Dijk.”

Hoewel Oomens een mooie uitdaging staat te wachten, wil hij zich de komende maanden volledig concentreren op De Dijk. “De club heeft me zoveel gegeven dat ik het hier goed wil afsluiten. We moeten ervoor zorgen dat we ook volgend seizoen in de Hoofdklasse spelen. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken, al moeten we daarvoor uiteraard wel hard werken.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: HAV

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)