Hoe kun je zonder voetbal een betere voetballer worden?

Als amateurvoetballer in Amsterdam en omstreden is de kans enorm groot dat je er een baan naast hebt. Zo ben je bijvoorbeeld mogelijk een stukadoor. Logischerwijs heb je dan niet altijd een bal aan de voet, al zou je nog wel een voetbal mee kunnen nemen in de bus die je gebruikt om al je benodigdheden voor stucwerk mee te nemen. Om elke dag beter te kunnen worden in voetbal heb je niet eens beslist zo’n bal nodig. De onderstaande tips helpen je namelijk om een betere voetballer te worden zonder dat je hiervoor een voetbal voor nodig hebt. 

Met een tennisbal 

We kunnen een onderscheid maken tussen opleiding tekenen zonder enige vorm van bal, die we hebben gesproken over, en het beoefenen zonder een voetbal. Voor dat laatste is het gebruik van een tennisbal een goede oefening die je kunt gebruiken om je spel te verbeteren. Hoe? Over het algemeen helpt het gebruik van een kleinere bal je om je controle te verbeteren, omdat het moeilijker is en je je sneller moet aanpassen. Tegen de tijd dat er weer een voetbal van normale grootte op je pad komt, lijkt het een stuk eenvoudiger om een ​​goede balcontrole te tonen. Natuurlijk zijn sommige activiteiten bijna onmogelijk met zo’n kleine bal, dus het is het beste om aan close control te werken. Je kunt een klein gebied opzetten om je dribbelen met een tennisbal te oefenen tijdens je pauze als stukadoor Haarlem. Zorg ervoor dat je werkt aan het snel achter elkaar gebruiken van beide voeten. Ook jongleren met de tennisbal kan een goede oefening zijn om een betere voetballer te worden, al is dit wel erg lastig aan het begin. Je aanraking zal hierdoor alsnog wel verbeteren, met name op de lange termijn. 

Kijk en denk na

Je kunt je spel ook verbeteren zonder zelfs maar te zweten. Hiervoor moet je voetbal kijken met een specifieke focus op hoe je precies kunt verbeteren. Als je kijkt, volg dan niet alleen de bal. Bepaal in plaats daarvan wat spelers in je positie doen met en zonder de bal. Hoe vinden ze ruimte en komen ze vrij? Hoe ontvangen en controleren ze de bal? Hoeveel aanrakingen nemen ze voordat ze de voetbal passen naar een medespeler of voordat ze een schot nemen? Wat doen ze als hun team de bal verliest? Het is een goed idee om zelf naar wedstrijden te kijken en zelfs notities voor jezelf op te schrijven. Je kunt ook op YouTube zoeken naar compilaties en uitleg van een specifieke vaardigheid of concept. Als je een fervent lezer bent, kun je naast video’s ook voetbaltactiekboeken lezen en bestuderen. Als je eenmaal een aantal nieuwe ideeën en concepten hebt geïdentificeerd om op te nemen, doe dan wat zelfreflectie over hoe je ze het beste kunt toepassen op je eigen spel. Welke elementen doe je al goed? Wat is misschien het moeilijkst om te doen? Probeer je eigen speelstijl vervolgens hierop aan te passen.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)