Hollewand (Swift) en Huijsman (De Dijk) hopen bij JOS op meer speelminuten

JOS/Watergraafsmeer heeft zich opnieuw met twee spelers versterkt: verdediger Jorik Hollewand (Swift) en middenvelder Kevin Huijsman (De Dijk). Beide spelers hopen bij de zondag Hoofdklasser meer aan spelen toe te komen en weer uit te kunnen groeien tot een belangrijke speler.

Eigenlijk zou Hollewand bij zaterdag Hoofdklasser Swift blijven. “Ik heb het erg naar mijn zin en Swift is een fantastische club, samen met Heino (oude club van Hollewand, red.) één van de meest gezellige clubs van Nederland. De concurrentie in het centrum van de verdediging is echter zo groot, dat ik begon te twijfelen.” Na een schorsing voor de winterstop moest de 26-jarige verdediger, bezig aan zijn tweede seizoen aan het Olympiaplein, immers al enkele wedstrijden vanaf de bank toekijken. “Daarmee had ik mijn eigen glazen een beetje ingegooid. De spelers vinden het jammer dat ik nu weg ga, maar snappen mijn beslissing. Bij JOS acht ik de kans groter op meer speeltijd. Het gesprek met Roy voelde meteen vertrouwd. Hij gaf aan mij graag te willen hebben”

Foto Rob Beense | Kevin Huijsman wil bij JOS weer aan spelen toekomen

Huijsman had onlangs zelf besloten te vertrekken bij De Dijk. Dit seizoen kwam hij slechts tot tien invalbeurten bij de koploper van de Derde Divisie, sinds de winterstop zit de 27-jarige controlerende middenvelder helemaal niet meer bij de selectie. “Een dag na mijn aangekondigde vertrek werd ik al gebeld door JOS. Het totale plaatje klopt. Ik zocht een club in de buurt, op een goed niveau, waar ik elke week kan spelen. En mijn beste vriend Renaldo Jongebloet (komt van TEC, red.) heeft mij ook proberen te overtuigen.”

Beide spelers hebben dezelfde hoop: dat JOS/Watergraafsmeer volgend seizoen ook in de Hoofdklasse actief is. Momenteel staan de Amsterdammers op een nacompetitieplek. Voor het nieuwe seizoen hebben ze grote plannen. “Ik wil met JOS bovenin meedraaien. Er komen veel nieuwe spelers en dat kan voor een kwaliteitsimpuls zorgen”, zegt Huijsman. Hollewand: “Ik hoop dat ik alle wedstrijden kan spelen en mijn niveau haal. Wanneer ik dat haal, weet ik dat ik belangrijk kan zijn voor een club als JOS.”

Foto boven: Paul Stoeltie | Jorik Hollewand

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!