Hoofddorp bekert ten koste van Maarssen verder

Hoofddorp is doorgedrongen tot de laatste zestien in de districtsbeker. De zondag eersteklasser maakte het zichzelf onnodig moeilijk tegen derdeklasser Maarssen. Uiteindelijk won de ploeg van Jethro Abram wel, met 4-3.

Op eigen veld had Hoofddorp, dat nog op de eerste zege dit kalenderjaar wachtte, even nodig om op gang te komen. Een stroeve start bood Maarssen de gelegenheid om na tien minuten een 0-1 voorsprong te pakken. Ronald Wielinga strafte een fout van Yannick Steffens af. “Daarna kregen we weer de grip terug. In een hogere versnelling konden we er iets beter onderuit voetballen” blikte Abram terug. Het resulteerde in de 25ste minuut in de gelijkmaker, doordat Mohamed Chih een penalty benutte. Dat deed hij afgelopen weekend ook in de absolute slotfase tegen JOS/Watergraafsmeer (2-2).

Chih stond niet veel later eveneens aan de basis van de tweede Hoofddorpse treffer. Na goed breed leggen van de middenvelder kon Sven Wierda de 2-1 in het lege doel schuiven. Deze voorsprong haalde de rust niet, want drie minuten voor de theepauze trok Maarssen de stand gelijk. Bij balverlies stond de verdediging van de thuisploeg niet goed en kon Wesley Suister hard uithalen voor de 2-2 ruststand.

Tijdens de theepauze moest Abram de zieke Jasmin Ramic vervangen door Yannick Spaargaren, normaal gesproken speler van het tweede elftal. De jonge aanvaller greep deze kans met beide handen aan. Na een uur spelen bracht hij de thuisploeg opnieuw aan de leiding, door na een goede actie van Revelinio Vermeer de 3-2 op het scorebord te brengen. Vermeer dacht de marge even later te verdubbelen. Zijn treffer werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel.

De 4-2 liet niet lang op zich wachten. Een kwartier voor tijd legde Spaargaren de bal, na een goede aanval over de linkerkant, opzij voor Wierda. Opnieuw kon de spits rustig binnenschuiven. “Yannick viel goed in”, prees Abram de invaller. “Daarna was er eigenlijk niets aan de hand en moeten we het rustig uitvoetballen.” Maarssen slaagde er toch in om de achterstand te verkleinen, maar dichterbij dan de 4-3 kwamen de bezoekers niet.

Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker.

Archieffoto: Minke Wiggerink