Jimmy Simons

Hoofddorp in finale na gelijkspel tegen Uitgeest

Hoofddorp is nog twee wedstrijden verwijderd van ene plek in de eerste klasse. De ploeg van Jimmy Simons schakelde FC Uitgeest uit (1-1). De ploeg uit Hoofddorp maakte het zich zelf onnodig moeilijk. In de eerste helft had er al veel ruimer afstand genomen moeten worden.

Simons: “Toen we na twintig minuten op 1-0 kwamen door Sven Berntzen hadden we het gewoon af moeten maken. We hebben zo veel kansen gehad. Als het bij drie of vier nul staat is er niets aan de hand. Nu werd het na rust nog best lastig.”

Sven Berntzen (genomineerd voor talent van het jaar!) kreeg twee opgelegde mogelijkheden, maar ook Nick de Jong, Jelmer Winter en Nick Tavenier hadden in het eerste bedrijf moeten scoren. Simons: “dat we dat niet doen is echt heel jammer. We waren voetballend veel beter en we hadden de wedstrijd volledig onder controle. Na rust wordt het dan ineens een heel ander verhaal.”

Hoofddorp vergat na de hervatting om te blijven voetballen. Met wat kansjes over en weer, zonder echt gevaarlijk te worden, blijft Uitgeest dan in de wedstrijd zitten. Zeker toen het een kwartier na rust op gelijke hoogte kwam. Simons: “ Natuurlijk wordt zwaar. Zeker ook omdat we er al een lange competitie op hebben zitten. Conditioneel en mentaal wordt het met de week zwaarder. We zijn echter niet meer heel erg in gevaar gekomen. Een paar hoge ballen, maar meer ook niet.”

Hoofddorp mag het nu in de finale opnemen tegen VVIJ (de ploeg van oud Swift-trainer David Vecht). In de reguliere competitie wist Hoofddorp twee keer van VVIJ te winnen.

Klik hier voor alle uitslagen in de zondag nacompetitie.

Later actuele foto’s van Ton Hofstra

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)