Hoofddorp keert eindelijk terug in de eerste klasse

Na een afwezigheid van tien seizoenen speelt Hoofddorp na de zomer weer in de zondag eerste klasse A. Het lukt de ploeg van de scheidende trainer Jimmy Simons eindelijk om via de nacompetitie de felbegeerde promotie veilig te stellen. Na de 4-2 overwinning in eigen huis werd SCH’44 ook in Harmelen verslagen (3-4).

Na een moeilijke openingsfase stelde Hoofddorp orde op zaken. Met een minuut of twintig op de klok opende Ibrahim Akkabi de score voor de gasten. Doelman Nick Mansveld moest een rebound toestaan op een inzet van Jasmin Ramic, waar de naar AGB vertrekkende buitenspeler van profiteerde. Lang konden de Hoofddorpers hier niet van genieten, want vlak daarna kwam SCH’44 op gelijke hoogte. Mitch Maas liep een voorzet van Dennis de Bree binnen: 1-1.

Toch liet Hoofddorp zich niet door deze snelle tegentreffer van de wijs brengen. Vlak voor rust kwamen de gasten alsnog weer aan de leiding. Uit een goede hoekschop had Mansveld geen verweer tegen de harde kopbal van Jeffrey Mols: 1-2. In de eerste minuut van de tweede helft kon Revelinio Vermeer de wedstrijd zelfs definitief in het slot gooien, maar oog-in-oog met Mansveld vond hij de lat. Zeven minuten later viel de 1-3 alsnog. Met een fantastische actie bezorgde Akkabi de bal bij Ramic, die Lars van Rijn in staat stelde om de Hoofddorpers zo goed als zeker richting de eerste klasse te schieten.

SCH’44 moest immers vier keer scoren om maximaal nog een verlenging eruit te kunnen halen. De thuisploeg koos vol voor de aanval en deed na een uur spelen iets terug. Een kopbal van Maas eindigde tegen de paal, in de rebound was Ivo Roest er op tijd bij om alsnog de 2-3 te maken. In plaats van de aansluiting gevonden te hebben, moest de ploeg uit Harmelen niet veel later met tien man verder. Invallers Idser de Wit trapte de doorgebroken Akkabi op zijn achillespees en kon met een rode kaart vertrekken.

Een paar minuten later maakte diezelfde Akkabi aan alle onzekerheid een eind door de 2-4 binnen te schieten. De 3-4 vlak voor tijd, via De Bree, was slechts voor de statistieken. “Na vijf jaar is het eindelijk gelukt”, jubelde trainer Jimmy Simons na afloop. “Wij wisten dat we ook deze wedstrijd weer alles moesten geven, maar het is gelukt. Deze promotie is extra mooi voor de spelers die weggaan en mijzelf. Het is een prachtige manier om een mooie tijd bij Hoofddorp af te sluiten.” De oefenmeester staat volgend seizoen aan het roer bij zaterdag tweedeklasser FC Almere. Jerry Verschoor, nu trainer van het tweede elftal, volgt hem op.

Kijk hier voor alle uitslagen in de nacompetitie zondag.