Hoofddorp pakt de zege in en tegen Uitgeest

Zondag tweedeklasser SV Hoofddorp is de nacompetitie goed begonnen. De winnaar van de tweede periode won bij zondag eersteklasser Uitgeest met 0-1 door een doelpunt van Sven Berntzen. Een finaleplaats in binnen handbereik.

Trainer Jimmy Simons: “ Het is een goede uitgangspositie. Niets meer en niets minder. Dan hebben we met hogere cijfers moeten winnen. Nu heeft Uitgeest toch nog hoop.”

Al na drie minuten had de thuisclub al op voorsprong kunnen komen. Een grote mogelijkheid werd niet benut. Simons: “Naast die kans en eentje halverwege de tweede helft hebben ze geen grote kansen gehad.” Hoofddorp kreeg de beste kansen pas in het laatste kwartier van de wedstrijd omdat Uitgeest iets meer risico ging nemen om de 0-1 achterstand ongedaan te maken.

Na 28 minuten was de ploeg van Simons op een 0-1 voorsprong gekomen door een doelpunt van Sven Berntzen. Uitgeest, dat afgelopen woensdag Pancratius versloeg in een beslissingswedstrijd, is ene fysieke ploeg die in een hoog tempo speelt. Simons: “ Ik denk niet dat die wedstrijd van woensdag invloed heeft gehad. Ik heb dat duel gezien en ze kregen weinig tegenstand van Pancratius. Dus veel kracht zal ze het niet gekost hebben.”

In het laatste kwartier kreeg Hoofddorp nog drie grote kansen via de counter, maar Nick de Jong, Danny Hendriks en Jelmer Winter lieten ideale kansen onbenut om Hoofddorp op een grotere voorsprong te zetten. Simons: “Nu is het dus nog niet beslist, maar je merkt wel dat we met een ander gevoel spelen dan Uitgeest. Wij gaan voor promotie en zij spelen om niet te degraderen. Dat is gewoon anders.”

Mocht Hoofddorp de finale halen dan treft het een oude bekende. Simons: “ Waarschijnlijk wordt het dan VVIJ. In de competitie hebben we twee keer van ze gewonnen. Maar laten we niet te ver vooruit kijken. Eerste ons zondag maar eens zien te plaatsen.”

Klik hier voor alle uitslagen in de zondag nacompetitie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)