Hoofddorp plaatst zich door zege op SCH’44 voor nacompetitie

Hoofddorp krijgt in de nacompetitie de kans om eindelijk de stap naar de eerste klasse te maken. De ploeg van Jimmy Simons versloeg SCH’44 in de laatste competitiewedstrijd en eindigde daarmee op de tweede plaats in de zondag tweede klasse B. Donderdag wacht de uitwedstrijd bij West Frisia.

“Wij zijn nog niet klaar, en dat was ook de bedoeling”, zei Simons na afloop van de 3-1 zege. Op een onwennig eerste kwartier, waarin SCH’44 twee goede mogelijkheden kreeg, had Hoofddorp de wedstrijd onder controle. “We scoren op de juiste momenten. Precies wanneer de wedstrijd een doelpunt nodig had, maakten wij deze om de wedstrijd snel dood te leggen.”

De hoofdrol was hierin weggelegd voor Lars van Rijn. Met twee doelpunten in korte tijd zorgde de aanvallende middenvelder voor de 2-0 ruststand. Eerst werkte hij in de 32ste minuut bij de tweede paal een voorzet van Raymon Breedijk binnen, nadat Jasmin Ramic twee verdedigers met zich meelokte. “Een typische Lars-goal”, glunderde Simons. “Hier trainen wij op.” Zes minuten later stuurde Jeffrey Mols hem met een lange bal richting het doel en maakte Van Rijn oog-in-oog met de doelman geen fout.

Na een uur spelen deed SCH’44 via Mitch Maas iets terug met de aansluitingstreffer. Dichterbij kwamen de gasten niet, want vlak voor tijd gooide Jasmin Ramic het duel definitief op slot. Hij onderschepte een te zachte terugspeelbal, omspeelde doelman Nick Mansveld en schoof de 3-1 binnen.

De Hoofddorpers kunnen zich nu voorbereiden op de nacompetitie, waarin West Frisia de eerste tegenstander is. “Wij hebben ze al bekeken. Elke ploeg die in de nacompetitie staat, is een goede ploeg”, zegt Simons. “Donderdag wordt het heel warm, dus dat zal een slopende wedstrijd zijn. Maar ik ben meer op mijn hoede voor zondag. Dan moet je een wedstrijd van vier dagen geleden opnieuw spelen en verwacht ik een slijtageslag.” Hoofddorp speelt donderdag in Enkhuizen en ontvangt op zondag de nummer drie van de tweede klasse A.

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand in de zondag tweede klasse B.

Archieffoto boven: Minke Wiggerink