Hoofddorp verslaat ook Olympia Haarlem en leeft nog steeds

Hoofddorp mag nog altijd blijven hopen dat het zich handhaaft in de eerste klasse. De ploeg leek afgeschreven gedurende het seizoen, maar klom op naar een nacompetitieplaats en heeft daar nu de laatste ronde van bereikt. Na VRC werd nu ook Olympia Haarlem verslagen.

Al vroeg kwam de Hoofddorpers op voorsprong via Stanley van den Assem, na 10 minuten opende hij de score. Daarna hield de ploeg de controle, al duurde het tot vlak na rust tot de 2-0 viel. Tyrese Gemert schoot de bal ongelukkig tegen Jeremiah Kingongo aan, waarna Dylan van Schaik kon profiteren. Hij kreeg de bal zo voor de voeten en verdubbelde de Hoofddorpse voorsprong.

Gespeeld was het nog niet, want Levy van Nispen maakte vlot de aansluitingstreffer. Olympia Haarlem had toen nog ruim een half uur om verlenging af te dwingen en die kwam er ook bijna nog. Nigel Marengo had daarvoor een goede kans, maar schoot te wild.

Hoofddorp leeft dus nog steeds en staat aanstaande zaterdag in de finale tegen KFC. Het duel wordt gespeeld op Sportpark Goed Genoeg, het complex van AFC.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)