Hoofddorp voor derde keer te sterk voor SCH’44

Tweedeklasser Hoofddorp is goed van start gegaan in de finale van de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse. De ploeg van Jimmy Simons rekende op eigen veld af met competitiegenoot SCH’44: 4-2, wat de derde zege dit seizoen op SCH’44 betekende. Zondag kan het karwei in Harmelen worden afgemaakt.

SCH’44 begon sterk en liet duidelijk zien dat het gebrand op promotie is. Een omhaal van Mitch Maas kon na twee minuten van de doellijn worden gehaald, nog geen twee minuten later was het wel raak. Kristiaan van Vliet kwam bij een hoekschop goed voor zijn man en passeerde doelman Jan Ziere: 0-1. Hoofddorp leek door de vroege tegentreffer wakkergeschud te zijn. Het antwoord van de thuisploeg liet niet lang op zich wachten. Jasmin Ramic werd oog-in-oog met SCH’44-doelman Nick Mansveld gebracht en maakte geen fout: 1-1.

Diezelfde Mansveld ontsnapte na twintig minuten aan een rode kaart, toen hij slechts geel kreeg voor het neerhalen van de doorgebroken Ramic. Hoofddorp nam de touwtjes in handen en kwam halverwege de eerste helft aan de leiding. Op fraaie wijze zette Yannick Steffens Lars van Rijn voor Mansveld, die de bal soepel over de uitgekomen doelman stiftte voor de 2-1 ruststand.

Net als in de eerste helft begon SCH’44 ook na de hervatting sterk. Binnen een minuut stonden de gasten weer op gelijke hoogte. Hoofddorp-verdediger Tuncay Yener trapte over de bal heen, waar Maas optimaal van kon profiteren: 2-2. Toch had Hoofddorp nog geen tien minuten later de voorsprong weer te pakken. Een schot van Ibrahim Akkabi bleek lastig genoeg om Mansveld te passeren voor de 3-2.

Deze voorsprong gaf de thuisploeg niet meer uit handen en liep Hoofddorp zelfs uit naar een 4-2 eindstand. Uit de rebound, nadat Mansveld een terugspringende bal van de lat uit zijn doel wist te houden, schoot Nick Witschge in twee instanties raak. SCH’44 verloor naast de heenwedstrijd ook nog aanvoerder Sander Tervoort, die wegens natrappen op advies van de grensrechter met een rode kaart werd weggestuurd.

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie zondag.

Foto’s Minke Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)