Hoofdklasser De Dijk kan titel nagenoeg vergeten

De Dijk heeft zich in de strijd om het kampioenschap in de hoofdklasse A een slechte dienst bewezen. De ploeg van Ale van der Zee speelde op de een-na-laatste speeldag in eigen huis met 1-1 gelijk tegen nummer tien Hollandia. Door het puntenverlies leggen de Amsterdammers de rode loper uit voor lijstaanvoerder Magreb 90.

De formatie van Van der Zee moest zondag al na veertien minuten een tegentreffer incasseren. Kalvin Robert counterde de gasten naar een 1-0 voorsprong, dat doelpunt was vrijwel het enige wapenfeit van Hollandia.

De Amsterdammers hadden in het restant van de eerste helft het betere van het spel. De gelijkmaker liet dan ook niet lang op zich wachten. Spits Dennis Kaars zette de 1-1 op het scorebord, maar een gemakkelijke middag werd het niet. De Dijk moest vijf minuten voor de thee met tien man verder, nadat Chakib Tayeb rood kreeg. De middenvelder maakte een harde tackle op de benen van een tegenstander en mocht vertrekken.

Ondanks dat De Dijk met een man minder speelde ging de ploeg in de tweede helft vol voor de gelijkmaker, maar een zege bleek er niet in te zitten. De formatie van Van der Zee mocht zelfs van geluk spreken dat er niet verloren werd. Na iets meer dan een uur spelen werd de 1-2 vanwege buitenspel afgekeurd.

Met nog één wedstrijd voor de boeg blijft De Dijk tweede met 47 punten. Koploper Magreb 90 gaat met 49 punten uit 23 wedstrijden aan de leiding. De Utrechters hebben de beste papieren om de titel op te eisen, voor De Dijk resten in elk de barragewedstrijden om promotie af te dwingen naar de topklasse. De Dijk is door het behalen van een periodetitel al zeker van play-offdeelname.