Foto Jolanda van Berk: Het hoofdveld van VVA'71 in Achterberg

Hoofdklasser VVA ’71 failliet verklaard

Zaterdag Hoofdklassers Ajax en Swift krijgen met één tegenstander minder te maken de tweede seizoenshelft. VVA ’71 is donderdag failliet verklaard. De resultaten van de ploeg uit Achterberg zijn ook meteen geschrapt, met gevolgen voor de twee Amsterdamse ploegen.

Het zat er al langer aan te komen. In de zomer werd bekend dat de club met financiële problemen kampte nadat de belastingdienst het geld van de stichting had ‘bevroren’. Sindsdien werd het voortbestaan van het eerste elftal gevreesd.

VVA ’71 eindigde de eerste seizoenshelft op de dertiende plaats. Het was bekend dat de situatie tijdens de winterstop opnieuw werd bekeken en donderdag heeft de club definitief de stekker eruit getrokken. Voor de stand in de zaterdag Hoofdklasse betekent dit dat de uitslagen van alle teams tegen VVA ’71 worden geschrapt. Voor Ajax en Swift heeft dit gevolgen, want beide ploegen wisten te winnen, met respectievelijk 0-3 en 2-1. Daarnaast worden er slechts twee periodes gespeeld, al blijft Odin ’59 de winnaar van de eerste periode.

Kijk hier voor de actuele stand.

Bron: Veenendaalse Courant
Foto: Jolanda van Berk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)