Hoop op titel nog niet vervlogen bij DWS

DWS draait dit seizoen prima mee in de zondag derde klasse C. De promovendus staat op de derde plaats, op een gepaste afstand van koplopers Weesp en Bloemendaal. Trainer Uhlenbeek is nog in onderhandeling voor het verlengen van zijn contract van de Amsterdammers. “Als alles ok is blijf ik wel. Het ziet er goed uit.”

Na de nederlaag tegen RODA ’23 anderhalve week geleden is de achterstand van DWS op Weesp en Bloemendaal opgelopen tot elf punten. DWS heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. De Amsterdammers willen de strijd om het kampioenschap nog niet opgeven. “We zijn altijd positief. Zolang laatste wedstrijd niet gespeeld is er natuurlijk niets beslist. We spelen nog tegen zowel Weesp als Bloemendaal. Maar ik vind het prima dat jullie ons in deze positie plaatsen (verwijzend naar ons verslag van de wedstrijd tegen RODA ’23, red.). We kunnen nu lekker jagen en onze wedstrijden spelen. Laat die twee het uitvechten.”

DWS wil in ieder geval niet met lege handen staan aan het einde van het seizoen. Mocht het niet lukken om kampioen te worden wil Uhlenbeek in ieder geval een periode pakken. “Ja, dat sowieso. We willen tot het eind mee blijven doen. We willen sowieso iets in handen hebben aan het einde van het seizoen.”

Weesp en Bloemendaal steken er dit seizoen met kop en schouders bovenuit in de zondag derde klasse C. DWS heeft wel de meeste goals gescoord in de competitie. Vooral het aantal tegendoelpunten is veel lager bij de twee koplopers. “Wij hebben veel frivole spelers. Zij zijn wat stugger.” Komende zondag mag DWS op bezoek bij het stugge Bloemendaal. “Ik kijk er naar uit. We zullen er alles aan doen om te winnen.”

Tekst: Koen Vanhellemont
Foto: HAV

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS