Horstman heet Buiksloot welkom in 4e klasse

Er is nogal wat veranderd op Sporpark Elzenhagen deze zomer. Ten eerste was daar de noodgewongen fusie tussen noord-Amsterdamse buren DWV  en De Volewijckers en vervolgens werd de vijfde klasse opgeheven en volgde er een onverwachte promotie naar de vierde klasse. Zodoende ontmoette de gasten van De Blokkers de nieuwe fusievereniging d.v.c. Buiksloot in de eerste competitie ronde.

De technische staf van Buiksloot heeft de afgelopen zomer niet stil gezeten. Zo werden de voormalige jeugdspelers van DWV Karim Abay, Sergej Sheer en Ismail Jopek overgenomen van Hellas Sport en verscheen na twee jaar revalideren Nick Koch weer op het voor hem zo bekende sportpark. Vanaf de Zondag 2 van DWV kwam Kay van den Burg over en op de valreep werden Utgu Dangis en Imran Qureshi (vorig jaar De Volewijckers Zon.1) en oud-DWV.-er Ricardo Eijken aan de selectie de selectie toegevoegd.

buiksloot

Na een redelijke voorbereiding (alle vriendschappelijke duels gingen verloren maar in de beker werd niet één keer verloren en werd Buiksloot op doelsaldo uitgeschakeld in de laatste groepswedstrijd) vandaag dus de officiële opening van het seizoen tegen de ploeg uit het Noord-Holaandse Blokker. Een ploeg die afgelopen seizoen pas in de na-competitie werd uitgeschakeld voor promotie naar de derde klasse.

Ietwat onwennig stond Buiksloot aan de start van het duel tegen de fysiek veel sterkere Blokkers. Na een begin van aftasten waren het de gasten die als eerst gevaarlijk op doken voor doelman Jeffrey Boakye. Een goed maar fair duel in Buiksloter strafschop gebied zorgde voor een struikelpartij. De erg jonge arbiter ten Hoeve twijfelde even en gaf tenslotte toch een strafschop aan de gasten. Dit presentje werd na zeven minuten feilloos uitgepakt door Kevin de Vries die van elf meter raak schoot. De 0-1 was geen “wake-up-goal” voor de Buiksloters maar eerder een sein om nog onrustiger en slordiger te gaan spelen. De thuisploeg kwam steeds meer in de verdrukking en binnen zes minuten leek het duel al beslist.

_JBE2650

Eerst was er de afgemeten voorzet van rechts door de goed mee opgekomen Roy Cramer. Hij bediende op zijn beurt Jeff Horstmann die van dichtbij in mocht koppen. Vervolgens was het 21 minuten weer raak toe diezelfde Horstman sterk wegdraaide bij een Buiksloot verdediger en de bal vanaf 17 meter diagonaal hard en laag de hoek in schoot en zo de 0-3 op het scorebord zette. Met wat kunst-en-vliegwerk werd erger uiteindelijk voorkomen en kon in de rust bij Buiksloot het een-en-ander neer geworden om nog wat van de tweede 45 minuten te maken. Met Dangis in de ploeg voor Terry Qureshi werd Buiksloot iets balvaster en zorgde voor wat meer evenwichtig in het team.

_JBE2624

Echter tot meer dan enkele plaagstootjes van de Buiksloot spelers kwam het niet daar waar De Blokkers gevaarlijk bleef. Toch waren het de gastheren die na 73 minuten wat terug deden. Een overtreding binnen de beruchte lijnen op van den Burg zorgde voor de 2e strafschop van vandaag. Dit buitenkansje werd door Gijs Boerwinkel met graagte ontvangen en bracht de spanning in de wedstrijd iets meer terug. Jammerlijk genoeg lag minder dan 60 seconde na de 1-3 de 1-4 alweer in het mandje. Goed terugleggen vanaf de achterlijn deed de bal voor de Buiksloot doel rollen alwaar wederom Jeff Horstman stond die op zijn beurt de 1-4 liet aantekenen. Nog was de koek niet op omdat de Man-of-the Match Horstman elf minuten voor tijd ook nog de 1-5 binnen schoot een prachtig schot in de winkelhaak. Het verzet leek hierdoor wel gebroken maar de Buiksloters bleven onbevangen de aanval zoeken opweg naar een beter resultaat. Negen minuten voor tijd was kreeg de thuisploeg loon naar werken. Een knap aangesneden vrije trap door Kay van den Burg werd door Nich Koch bij de 1e paal als een duveltje-uit-een-doosje razendsnel binnen getikt. De pijp leek zo langzamerhand een beetje leeg bij De Blokkers maar de mooiste kansen in deze slotfase werden door Berrenstein, Dangis en Heerenveen onbenut gelaten waardoor er in de 2-5 stand geen verandering meer kwam

Voor d.v.c. Buiksloot is de boodschap na vandaag enorm duidelijk. Wil het een rol van betekening kunnen gaan spelen in de 4e klasse dan zal het speltempo omhoog moeten en moet er veel minder onnozel de bal zo maar moeten worden ingeleverd. Het debuut in de 4e klasse werd hierdoor een ijskoude maar wel zeer leerzame les.

Verslag Remco van Twiller
Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)