HSC’21 laat OFC achter de feiten aanlopen

OFC is de derde periode allerminst goed begonnen. De ploeg van Yuri Rose verloor tegen HSC’21 voor de tweede keer op rij (1-2) en zakte bovendien naar de zevende plek in de Derde Divisie. Een aansluitingstreffer van Tom Noordhoff kwam vlak voor tijd te laat.

Of HSC’21 beter was? Niet echt, meent Tom Noordhoff, want OFC speelde de ploeg uit Haaksbergen zelf in de kaart. “We begonnen slecht, verloren veel duels. Ons eerste kwartier was gewoon slecht. We waren niet scherp genoeg.” Daarbij kwam dat de Oostzaners na drie minuten tegen een 0-1 achterstand aankeken door een treffer van Joost Screever.

Gedurende de eerste helft liet OFC zich meer zien. Een kopbal van Mike Brantjes, uit een voorzet van Noordhoff, werd gekeerd door doelman Jeffrey Brammer, die ook een antwoord paraat had op een schot van Soufiane Reclaoui. HSC’21 stelde hier alleen in de tegenaanval iets tegenover. Toch verdubbelden de gasten na ruim een uur spelen de score. Een gedekt schot van Visschedijk, door de benen van OFC-verdediger Marijn Sterk, rolde tergend langzaam in de verre hoek: 0-2.

“De tweede helft was weer niet goed van ons. Veel lange ballen, te rommelig, foute passes”, vond Noordhoff. “De hele wedstrijd hebben we achter de feiten aangelopen. Het was niet goed genoeg voor ons niveau.” Vlak voor tijd deed de aanvallende middenvelder nog wel iets terug. Uit een voorzet van Edip Biberoglu kopte hij de 1-2 in de verre hoek. Veel had OFC hier niet aan, want vrij snel daarna was de wedstrijd afgelopen.

De Oostzaners maakten geen goede beurt tegen de middenmoter. “We wisten dat deze wedstrijd cruciaal was voor de aansluiting naar boven”, aldus Noordhoff. In plaats van een kleine kans te houden op de prijzen, zakte OFC van de vijfde naar de zevende plek. In de stand voor de derde periode bezet de club de laatste plaats. Twee gespeeld, nul punten. “Daar zijn we niet best aan begonnen. Het wordt lastig, maar we moeten ervoor blijven gaan.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie.

Foto’s Rob Beense

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC