Huizen bezorgt AFC (zaterdag) slechte generale voor nacompetitie

Ondanks een ruime nederlaag tegen middenmoter Huizen kan zaterdag eersteklasser AFC zich opmaken voor de nacompetitie om op die manier promotie naar de Hoofdklasse af te dwingen. De ploeg van Jorg Smeets ging op de laatste speeldag met 1-5 onderuit.

Het begin van de Amsterdammers was zwak en na vijf minuten keken ze al tegen een achterstand aan. Wouter Bonke was slim weggelopen bij een vrije trap om de 0-1 te maken. AFC had de nodige moeite met de standaardsituaties van de bezoekers. Tien minuten later werd het zelfs 0-2. Olivier Blaauw kon de bal binnenwerken nadat een ploeggenoot op de lat had gekopt. Het was vervolgens aan doelman Gijs van Zetten te danken dat het verschil halverwege maar twee doelpunten was.

In aanvallend opzicht kon AFC weinig uitrichten en had het moeite met het creëren van kansen. Er viel slechts één hoogtepuntje te noteren, maar na mooi combinatievoetbal schoot Floris Dokkum oer. In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde: AFC veel aan de bal en Huizen dat loerde op de snelle uitbraak. Daar bleken de bezoekers goed in, want tien minuten na de rust maakte Blaauw zijn tweede van de middag.

Kort daarna deed de thuisploeg iets terug: Mauritsio Helstone reageerde goed op een slecht verwerkt schot. Na de 1-3 mochten de Amsterdammers weer even hopen, maar dat duurde niet lang. Door goals van Bonke en de derde van Blaauw liep Huizen uit naar een 1-5 overwinning die zelfs hoger had kunnen uitvallen.

Als nummer drie heeft AFC de periodetitel overgenomen van kampioen DHSC, waardoor het in de nacompetitie volgende week op bezoek gaat bij Go Ahead Kampen. Die ploeg eindigde als derde in de eerste klasse D. Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand van de zaterdag eerste klasse A.