Huizen en Volkers einde seizoen uit elkaar

De wegen van Huizen en trainer Joeri Volkers scheiden aan het eind van het lopende voetbalseizoen. Volkers is pas aan zijn eerste jaar bij Huizen bezig. Beide partijen hebben na goed overleg besloten om uit elkaar te gaan.

Huizen is tevreden over Joeri Volkers, die dit seizoen aantrad als opvolger van Tijs Schipper. Maar de zaterdag-hoofdklasser en de trainer voorzien dat er mogelijk problemen ontstaan als de samenwerking langer wordt voortgezet. De visie over het beleid op de lange termijn lopen niet geheel parallel tussen trainer en club.

Mark Schipper, hoofd van de technische commissie van Huizen: “Joeri Volkers is een goede trainer, die ervoor heeft gezorgd dat er meer eigen jeugd in het eerste elftal speelt, dat de binding tussen de vereniging en het eerste is gegroeid en die ook de samenwerking met het tweede team en de A1 heeft verbeterd. De positie op de ranglijst heeft geen rol gespeeld bij de beslissing. Met drie punten meer zouden we vijfde staan, nu staan  we tiende. Maar als je ziet aankomen dat er eventueel volgend seizoen of later verschil van inzicht kan opspelen, kun je de problemen beter voor zijn.”

Joeri Volkers: “ De lezing van het bestuur klopt al moet ik wel opmerken dat er nu wel erg de nadruk gelegd wordt op het feit dat ik te ambitieus zou zijn. Natuurlijk ben ik ambitieus maar na een half jaar samenwerken is gebleken dat ik en de technische commissie toch niet op ene lijn liggen. En dat zijn wel de mensen waar ik vele mee moet samenwerken. Dus dan is het beter om uit elkaar te gaan. Dat is inderdaad snel maar als je gaat trouwen ga je er ook niet vanuit dat je later gaat scheiden en dat gebeurt ook hele veel.”

Volkers hoopt  in de toekomst een club te vinden die wel dezelfde ambitie heeft . Volkers: “ Ik zoek een club op hoog niveau. Of het moet een zeer ambitieuze tweedeklasser zijn. Lager ga ik echt niet aan de slag.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)