Ike Neil (Lebo): “Zijn niet de absolute favoriet voor het kampioenschap”

ASV Lebo pakte afgelopen weekend de eerste prijs van het seizoen door in de supercup ’t Knooppunt te verslaan. De kampioen was met 5-2 te sterk voor de bekerwinnaar van vorig seizoen. Ike Neil was met twee goals en een assist één van de uitblinkers in de wedstrijd.

“Het was een goede wedstrijd van ons,” aldus Neil. “Voor het publiek was het ook een leuke en spannende wedstrijd om te zien. Ik denk dat we uiteindelijk verdiend hebben gewonnen en ik ben blij dat ik met twee goals en een assist bij de 1-0 belangrijk kon zijn voor het team.”

Het seizoen voor Lebo begon teleurstellend na de onverwachte uitschakeling in de kwalificatiepoule van de UEFA Futsal cup in Wenen. Toch kijkt Neil met een positief gevoel terug op het toernooi. “Het was een mooie ervaring en een erg leerzaam toernooi. We konden zeker mee met het niveau. Dat hebben we ook laten zien in de eerste wedstrijd (11-2 winst op FC Cosmos). We hebben het in de volgende wedstrijd tegen IFK Goteborg (uiteindelijke poulewinnaar, red.) echter een beetje af laten weten en zijn toen op kleine details afgestraft.”

mo-darri-en-ike-neil

Neil is bij afwezigheid van Omar Tissoudali de komende periode aanvoerder van Lebo. “Het is mooi om aanvoerder te zijn van Lebo. Ik ga me best doen om deze rol goed in te vullen en het team op sleeptouw te nemen. Het is voor mijn ontwikkeling ook goed. Ik hoop dat ik nu nog belangrijker kan worden voor de ploeg.”

De kersverse captain ziet Lebo niet als absolute favoriet voor het kampioenschap. “We kunnen zeker weer hoog meedraaien, maar ik zie ons niet zo zeer als favoriet. We hebben een goede ploeg en weten dat er veel mogelijk is als we hard blijven werken.”

Foto’s: RickySportphotography

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)