Ilpendam klimt door winst op TABA naar tweede plek

Ilpendam zet de goede reeks van voor de winterstop vooralsnog voort. De ploeg van Remco Sint versloeg op eigen veld TABA met 3-1. Hierdoor klimmen de Ilpendammers naar de tweede plek in de zondag vierde klasse E.

Eerder dit seizoen bleven de de Ilpendammers in Amsterdam steken op 3-3. Ook nu had Ilpendam weer moeite om TABA van zich af te schudden. De thuisploeg kwam in de 17de minuut wel op een 1-0 voorsprong dankzij Rony Volmer, die de bal kreeg aangespeeld na een mooie actie op de achterlijn van Mike Postma. Ilpendam wist in de eerste helft echter niet verder afstand te nemen van TABA. Goede kansen werden niet benut door aanvoerder Jordy Blom, die het vizier niet scherp had staan. TABA’er Mees Snijder probeerde het in de 36ste minuut een keer van afstand, maar zijn schot ging rakelings over de lat.

Net na rust ontsnapte TABA aan het tweede doelpunt van Ilpendam. Jordy Blom kreeg de bal doorgekopt van Mike Postma en had vrije doorgang naar TABA-keeper Roel Hoek, maar ook deze bal ging over de lat. Na tien minuten spelen kreeg Blom opnieuw een kans, waarbij hij nu wel het net wist te vinden na een mooie steekpass van Jessin Hollander. De Amsterdammers brachten enkele wissels in om op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. De bezoekers kregen enkele kansen en zette Ilpendam wat meer vast op eigen helft. Namens TABA kreeg Jari Julien in de 68ste minuut een grote kans, maar deze werd door keeper Roy Eijkelboom goed gekeerd.

Toch maakte TABA twee minuten later de aansluitingstreffer. Emiel Smeets passeerde Eijkelboom en zette zo de 2-1 op het scorebord. De bezoekers begonnen te geloven dat er deze middag meer in zat en ging druk op zoek naar de gelijkmaker. Ilpendam-trainer Sint bracht Sabeur Mhedbi in voor de geblesseerde Mike Postma. Door het aandringen van TABA kreeg Ilpendam ruimte voorin en kwamen zij er in de omschakelingen gevaarlijk uit. Mhedbi maakte aan alle onzekerheid een eind door zeven minuten voor tijd de verlossende 3-1 te maken. Ilpendam-middenvelder Jessin Hollander kreeg in de extra tijd nog een grote opgelegde kans, maar wist deze niet te verzilveren.

Ilpendam bleef zo voor de negende keer op rij ongeslagen en profiteerde optimaal van het puntverlies van concurrent Fortius, die verrassend verloren van rode lantaarndrager Buitenveldert. De Ilpendammers staan nu tweede achter Nieuw West United, dat wel twee wedstrijden meer heeft gespeeld. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E.