Ilpendam nadert Nieuw West United na winst in onderling duel

In de zondag vierde klasse E heeft Ilpendam koploper Nieuw West United met 2-1 weten te verslaan. Doelpunten van Jordy Blom en Pieter Kramer waren genoeg om een achterstand weg te poetsen. Dankzij de overwinning neemt Ilpendam nu de tweede plaats in, op een punt van Nieuw West United.

Nieuw West United domineerde de eerste helft en zette Ilpendam steeds goed vast, waardoor de thuisploeg niet aan voetballen toekwam. De technisch vaardige spelers van Nieuw West tikten er op het kunstgras van Ilpendam lustig op los. Vooral Illias Hamdi was met zijn acties dreigend. Grote kansen ontstonden er echter nauwelijks. De gevaarlijkste aanval van de Ilpendammers ontstond uit een vroege vrije trap van Mike Postma, die naast het doel van keeper Ayoub Lamarti ging. Uiteindelijk sloeg Nieuw West United vlak voor de rust alsnog toe: Damien Simson werd in de diepte op rechts aangespeeld en met een lage schuiver over de grond wist hij Ilpendam-keeper Stan Bakker te passeren. Een terechte voorsprong voor Nieuw West United, dat de gehele eerste helft de wedstrijd dicteerde.

Ilpendam moest wat verzinnen om de wedstrijd in handen te krijgen. Trainer Remco Sint paste in de rust dan ook enkele omzettingen toe. In de woorden van Sint: “Het was de dood of de gladiolen”. De thuisploeg speelde de tweede helft met de wind in de rug en kreeg gaandeweg steeds meer grip op de wedstrijd. Desondanks had Nieuw West United met de eerste grote kans van de tweede helft de wedstrijd op slot kunnen gooien. Een vrije trap van Achraf El Barjiji ging echter rakelings over de kruising.

De wedstrijd werd steeds boeiender naarmate Ilpendam meer aan voetballen toekwam. De tactische omzettingen van Remco Sint werden uiteindelijk in de 65ste minuut beloond met de gelijkmaker van Jordy Blom. Mike Postma kreeg de bal op het middenveld aangespeeld door Yvar Philips en haalde de achterlijn, waar hij Blom in stelling bracht voor de gelijkmaker. Vlak na de 1-1 kreeg Ilpendam nog een grote kans, maar de net ingevallen Nick Peereboom wist de kans niet te verzilveren.

Ilpendam zat in een sterke fase van de wedstrijd en creëerde nu wel kansen. In de 69ste minuut kwam Ilpendam dan ook op voorsprong. Meegekomen verdediger Pieter Kramer kreeg de bal aangespeeld van Blom en wist met een geplaatst schot doelman Lamarti te passeren. In het laatste kwartier ontstonden voor beide doelen nog kansen. Vlak voor tijd kreeg Nieuw West United nog een vrije trap, die goed werd gepakt door de uitstekend keepende Stan Bakker. Ook tikte Bakker in de blessuretijd nog een bal onder de lat vandaan. Ook Jordy Blom kreeg vlak voor tijd nog een grote mogelijkheid om zijn tweede te maken, maar een-op-een met keeper Ayoub wist Blom deze niet te passeren.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E.