Ilpendam toont veerkracht en verslaat koploper

Ilpendam heeft, na vijf nederlagen achter elkaar, zondag weer weten te winnen. De ploeg van Remco Sint versloeg koploper Hercules Zaandam. Terwijl de bezoekers bij rust nog een voorsprong van 0-2 hadden, eindigde de wedstrijd in een 3-2 overwinning voor Ilpendam.

In de derde minuut kwam Hercules al op 1-0 voorsprong door Kevin Wijndal. Alle plannen die trainer Remco Sint vooraf had verteld konden al meteen in de prullenbak. Het team, dat met vele invallers speelden door schorsingen, blessures en vakantie, kreeg dus al snel een flinke tik te verwerken. Ilpendam kwam er niet aan te pas en kon alleen maar Hercules tegenhouden. Na achttien minuten was het zelfs al 2-0 voor de bezoekers. Jermin Martis omspeelde Zenno Cramer en liet doelman Eelco van de Meij kansloos. Van de Meij is de reservekeeper, hij verving Stan Bakker.Het zag er naar uit dat het een zware middag voor Ilpendam ging worden. Ilpendam liet Hercules komen maar de Zaandammers geloofden het wel een beetje en namen wat gas terug en probeerden Ilpendam uit de tent te lokken. Ilpendam liet zich niet verleiden en hield de rijen gesloten waardoor er niet veel kansen meer ontstonden voor het doel van Ilpendam. Vlak voor rust ontstond er eigenlijk de eerste schotkans van Ilpendam. Nick van Eeuwen zijn schot werd gekeerd door keeper Joffrey Heus van Hercules. Met deze 0-2 achterstand konden de Ilpendammers de kleedkamer opzoeken.

Na de rust kwam er een heel ander Ilpendam op het veld. Remco Sint had zijn strijdwijze aangepast, dat pakte goed uit voor de thuisploeg. Van Eeuwen probeerde het na 48 minuten opnieuw met een afstandsschot dat rakelings over het doel van Joffrey Heus ging. Het harde werken van Ilpendam werd tien minuten na rust beloond met een doelpunt. Yvar Philips kreeg de bal goed kreeg aangespeeld van Ismael Faiz. Deze 1-2 aansluitingstreffer bracht iets teweeg bij de Ilpendammers. Het team begon er in te geloven dat er meer te halen was. Twee minuten later werd Sem van Laarhoven de diepte ingestuurd. Hij gaf een goede voorzet gaf waar debutant Lex Verwoerd de bal voor het intikken had. Hercules wist even niet wat er allemaal gebeurde in deze fase van de wedstrijd en was de regie kwijt. De rollen waren nu omgedraaid, Ilpendam kreeg nu de kansen en zette Hercules meer onder druk. Een kopbal van gelegenheidsaanvoerder Thimo Coenderman, door schoring van vaste aanvoerder Jordy Blom, ging rakelings naast het doel van keeper Heus. Een kwartier voor tijd was het opnieuw debutant Lex Verwoerd die het net wist te vinden. Op aangeven van de net ingevallen Jesse de Boer, wist Verwoerd keeper Heus voor de tweede keer te passeren en zo Ilpendam op een 3-2 voorsprong zette. Trainer Carl Ern probeerde met het inbrengen van extra aanvallers om nog de achterstand weg te werken. In het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord en behaalde Ilpendam na vijf nederlagen oprij weer eens de drie punten.

Trainer Remco Sint was uiteraard verguld met deze drie punten. “Vooraf was ieder punt voor ons een bonuspunt. In de situatie waar wij momenteel verkeren met de vele afwezigen hoop je dat je niet wordt weggespeeld. Uit een geslagen stand heeft het gehele team de rug gerecht en een geweldige prestatie geleverd in de tweede helft. Waar je als trainer alleen maar trots op kan zijn.” Volgende week zal Ilpendam afreizen naar de Beemster waar het zal gaan spelen tegen het hekkensluiter Beemster. Klik hier voor de overige uitslagen, standen en het programma van de zondag derde klasse B.

Met dank aan Ron de Rijk.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)