Ilpendam voorkomt in slotfase stunt van TOG

Zondag vierdeklasser TOG heeft geen punten kunnen afsnoepen van het Ilpendam van oud-trainer Remco Sint. De ploeg van Leroy Kroese leek met tien man een verrassende overwinning te boeken, totdat de subtopper in de laatste vijf minuten orde op zaken stelde: 2-3.

Voor Sint was het een bijzonder weerzien met zijn oude club, waar hij achttien jaar rondliep als speler en trainer. TOG wilde hem de punten niet cadeau geven en probeerde Ilpendam in de omschakeling pijn te doen. Dit had ook na 35 minuten succes. Een strakke voorzet van Soufyan el Hamdi werd door Ilpendam-verdediger Pieter Kramer ongelukkig in zijn eigen doel gelopen: 1-0. Drie minuten later leek Mike Postma op weg naar de gelijkmaker, maar werd hij onderuit gehaald door TOG-doelman Niels Neering. Dat kwam de sluitpost op een rode kaart te staan.

Met een man minder wist TOG de krappe voorsprong tot de rust vast te houden. Om de tien Amsterdammers nog meer onder druk te zetten, koos Sint ervoor een extra aanvaller in te brengen. Vroeg in de tweede helft kwam Ilpendam op gelijke hoogte. Rony Volmer kopte een knappe voorzet van Brent Pijnaker binnen. Terwijl de bezoekers hierna vol in de aanval gingen om de voorsprong te pakken, sloeg TOG opnieuw toe in de omschakeling. Door een overtreding op Moussa Oumouh kreeg de thuisploeg een strafschop en daar wist Noël Ruygrok wel raad mee.

Er stond nog een halfuur op de klok om de 2-1 voorsprong vol te houden. Ilpendam bleef drukken, maar kwam niet tot echt grote kansen. Een stunt van de nummer voorlaatst leek in de maak. Tot de 85ste minuut. Op aangeven van Derek Veenstra trok invaller Nick Peereboom de stand gelijk. Ilpendam voelde dat er meer inzat en kregen hiervoor ook loon naar werken. Twee minuten voor tijd bezorgde Volmer de bezoekers met zijn tweede van de middag een 2-3 overwinning.

Voor beide ploegen verandert er niet veel op de ranglijst. Ilpendam blijft vijfde staan, TOG twaalfde. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)