Ilpendam wint na slijtageslag in verlenging van Strandvogels

Ilpendam is dankzij een 3-4 overwinning op Strandvogels door naar de finale voor promotie naar de zondag derde klasse. Volgende week is Sporting Krommenie de tegenstander voor de ploeg van Remco van Sint.

Op bezoek in Wervershoof had Ilpendam het in de beginfase lastig. Zo kwamen de bezoekers met de schrik vrij toen een kopbal van Mitch Hofland tegen de lat eindigde. De eerste de beste uitval leverde in de achtste minuut meteen een openingstreffer op. Een voorzet van Sem van Laarhoven werd door Mike Postma verlengd, waardoor Jordy Blom bij de tweede paal vrij kon inschieten: 0-1. Enkele minuten later was diezelfde Van Laarhoven opnieuw belangrijk bij een doelpunt. Nu promoveerde Rony Volmer zijn voorzet voor de 0-2.

Halverwege de eerste helft kreeg Ilpendam een grote tegenvaller te verwerken toen Stan Bakker het veld geblesseerd moest verlaten met een op twee plaatsen uit de kom geschoten pink, nadat Hofland te laat kwam voor een rebound. Door dit oponthoud kwam er tien minuten extra tijd bij. Daarin sloegen de gasten weer toe. Wederom op aangeven van Van Laarhoven tekende Postma voor de riante 0-3 voorsprong halverwege.

De wedstrijd leek gespeeld, maar een fel aanvallend Strandvogels probeerde een snelle aansluiting te forceren. Dat lukte in de 55ste minuut via Tom Glim. Ilpendam kon moeilijk onder de druk vandaan komen en zag de ruime marge in een tijdsbestek van tien minuten verdwijnen. Door goals van Glim en Arjan Koomen was de stand plotseling weer gelijk. De bezoekers leken lamgeslagen door deze snelle treffers. Een verlenging was op die manier aanstaande. Invaller Derek Veenstra probeerde dit nog te voorkomen, maar trof de paal.

In de verlenging was duidelijk te zien dat beide ploegen erdoorheen zaten. Toch wist Ilpendam weer aan de leiding te komen. Bas Grootes werd de ruimte ingestuurd en maakte hier goed gebruik van: 3-4. Strandvogels leek verslagen door deze goal, terwijl Ilpendam in het verdere verloop van de verlenging de mogelijkheid kreeg om verder uit te lopen. 3-5. Door het wegvloeien van alle krachten zat dat er niet meer in. Wel kon de overwinning over de streep getrokken worden.

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma van zhier

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)