Imdat Ilguy ook volgend seizoen trainer van OFC

Trainer Imdat Ilguy heeft zijn contract bij zondag Hoofdklasser OFC verlengd en is zo ook volgend seizoen actief in Oostzaan. Ilguy, die een jaar geleden overkwam van Zeeburgia en daarmee aan zijn tweede periode begon bij de club, heeft voor één seizoen bijgetekend.

Ilguy is blij met zijn contractverlenging bij OFC. “Ik heb het prima naar mijn zin bij OFC. Het vertrouwen in elkaar is groot en de resultaten zijn dit seizoen goed. Wij waren er daarom snel uit. We zijn bezig met een bepaalde professionalisering bij de club en ik denk dat ik daar een belangrijk aandeel in kan hebben. Uiteindelijk hoop ik met OFC de Topklasse te behalen.”

Imdat Ilguy - foto Peter Seijmour

OFC staat momenteel op een tweede plaats in de hoofdklasse met een achterstand van acht punten op koploper Westlandia. De ploeg was voor de winterstop bezig aan een uitstekende reeks en wist de laatste zes duels winnend af te sluiten. Ilguy heeft daardoor ook de ambitie uitgesproken om voor het kampioenschap te gaan. “Het verschil met Westlandia is groot, maar er is nog van alles mogelijk in de tweede seizoenshelft. We gaan er in ieder geval alles aan doen om het te bewerkstelligen.”

De Oostzaners start de tweede seizoenshelft aanstaande zondag met een uitwedstrijd bij SDO in Bussum. Ondanks dat de ploeg op een tiende plaats staat in de competitie verwacht de oefenmeester een hele lastige wedstrijd. “SDO is een ploeg wat inzakt en gokt op de counter. Het gevaar is dat wij waarschijnlijk veel in balbezit zullen zijn, maar zij er op de counter erg gevaarlijk uit kunnen komen.”

OFC SDO 1.

De formatie van Ilguy heeft alleen in de periode rond de feestdagen zes dagen vrij gehad. “We hebben in de winterstop doorgetraind en één oefenwedstrijd gespeeld tegen DEM. Ondanks dat we met 5-1 wonnen was ik niet tevreden over die wedstrijd. Het is vaak een probleem voor ons om de motivatie te vinden voor een oefenwedstrijd. Zondag zullen wij er echter staan en ik heb vertrouwen in een goed resultaat.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)