Imdat Ilguy wil volgend jaar revanche met OFC

Trainer Imdat Ilguy heeft zijn contract bij OFC uit Oostzaan met een jaar verlengd. De oefenmeester nam tussentijds het roer over van Martin de Groot bij de hoofdklasser. Eerder was hij al vier jaar werkzaam bij OFC.

Ilguy: ” Ik had natuurlijk al eerder aangegeven dat ik te vroeg besloten had weg te gaan (naar Zeeburgia, red) bij de club waar ik met veel plezier en succesvol heb gewerkt. Ik hoefde ook niet lang na te denken toen ze mij vroegen om terug te keren. Ik wil graag het werk afmaken wat ik een paar jaar geleden heb ingezet.”

De oefenmeester promoveerde met de club uit Oostzaan van de derde klasse naar de hoofdklasse. Dit seizoen zit promotie er niet opnieuw in. Ilguy:”Door het wegvallen van Haaglandia zijn we direct kansloos geworden in de derde periode omdat die nu anders is samengesteld. Al weet je natuurlijk nooit hoe het loopt. Als we de laatste wedstrijden allemaal winnen, iets wat zeker een doel is, dan kunnen we misschien nog vierde worden en dan spelen we misschien toch nacompetitie.”

Dit seizoen begon OFC met een veel te grote selectie. Ilguy wil dat komend seizoen zeker anders doen. Ilguy: ” 25 Man, inclusief drie keepers. Daar wil ik me gaan werken. Er zullen nog wel de nodige verschuivingen gaan plaats vinden binnen de selectie, maar daar kan ik nog niet zoveel over zeggen. Wel zullen we haast moeten maken. De komende twee weken willen we duidelijkheid hebben en daar is een grote rol voor mij bij weggelegd.”

Op het sportieve vlak rest nog de KNVB district West 1 beker. Aanstaande zondag gaat OFC voor een plek in de kwartfinale op bezoek bij De Dijk. De eerste wedstrijd van Ilguy dit seizoen was tegen De Dijk. Toen werd het in Oostzaan 1-4. Ilguy: ” Die beker is heel belangrijk geworden. Ik heb hem als speler twee keer gewonnen. Het is iets moois en je kunt natuurlijk een plek in het grote bekertoernooi verdienen. De beker is dus heel belangrijk voor ons. Alle pijlen zijn daar voorlopig op gericht al vlak ik de competitie nog niet helemaal uit. Al is die kans natuurlijk heel klein.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!