Voor Imke van Moorselaar (AMVJ) is het einde carrière

Voor AMVJ-speler Imke van Moorselaar zit zijn voetballoopbaan er op. De middenvelder liep op 26 november tegen TAVV een zware knieblessure op. Onderzoek wees onlangs uit dat hij een scheurtje in zijn onderbeen, een opgerekte binnenste knieband en een scheurtje in zijn meniscus heeft opgelopen. Van Moorselaar (31) zou aan het eind van het seizoen al stoppen, maar nu gebeurt dat dus veel eerder dan gedacht.

Van Moorselaar: “Ik had natuurlijk graag het seizoen afgemaakt. Nu moet ik het allemaal vanaf de zijlijn volgen. Zo’n abrupt einde had ik natuurlijk na dertien jaar in het eerste elftal niet zien aankomen.” Van Moorselaar debuteerde op zijn achttiende in het eerste elftal van AMVJ. Met die club maakte hij de promoties mee van de vierde naar de tweede klasse. Vorig seizoen werd promotie naar de eerste klasse net gemist.

Foto Hans van Beek | Imke van Moorselaar langs de lijn bij Amstelveen – AMVJ

De middenvelder besloot dus al eerder dat dit zijn laatste seizoen zou zijn. Van Moorselaar: “Ik ben nu 31. Het is genoeg geweest. Het wordt bij AMVJ tijd voor een nieuwe generatie die de kar moeten gaan trekken. Het is jammer dat ik het seizoen alleen niet af kan maken. Tegen TAVV (26 november, red.) kwam ik botsing met hun keeper en eigenlijk voelde ik gelijk dat het mis was. Een week later heb ik het nog geprobeerd omdat het toen wel weer even ging, maar uiteindelijk leek dat veel te voorbarig.”

Van Moorselaar heeft er bewust voor gekozen om zich niet te laten opereren aan zijn rechter knie. “Ik ben er dan ook heel lang uit en moet dan waarschijnlijk een jaar revalideren. Nu heb ik bijna geen pijn en probeer ik mijn knie met fysiotherapie weer sterker te maken.”

Foto Mario Wormhoudt: Imke van Moorselaar in actie tegen WNC

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)