In 2016 geen Kampioenschap van Amsterdam wegens nieuwe competitie opzet

Het Amsterdamsche Voetbal zal in augustus geen Kampioenschap van Amsterdam organiseren. De nieuwe competitie opzet van de KNVB zorgt er voor dat er geen geschikte datum gevonden kan worden om het toernooi te organiseren.

Met de komt van de Tweede Divisie en de uitbereiding van de Topklasse en Hoofdklasse is de vaste speeldatum (twee weken voor de start van de competitie) van het toernooi niet mogelijk omdat de clubs op landelijk niveau dan al competitieverplichtingen hebben. De Tweede Divisie en de Topklasse starten al op 13 augustus. De hoofdklasse start een week later.

Omdat Het Amsterdamsche Voetbal een zo sterk mogelijk toernooi wil blijft zaterdag 6 augustus als enige datum over om de vijfde editie van Het Kampioenschap van Amsterdam te organiseren. Omdat de clubs die lager spelen (eerste en tweede klasse) dan pas een paar dagen in training zijn is niemand gebaat bij zo’n toernooi. Hoofdredacteur Mathijs Groenewoud: “Een toernooi zonder de hoogst spelende clubs uit de regio zal het toernooi dusdanig devalueren dat we dan niet kunnen spreken van een Kampioen van Amsterdam. Met JOS Watergraafsmeer, De Dijk en Swift (2x) hebben we prachtige winnaars gehad, maar die zouden dan niet mee kunnen doen wegens competitie verplichtingen. En dat willen we niet!”

Foto Hans van Dijk: Swift showt de schaal na de winst in 2015
Foto Hans van Dijk: Swift showt de schaal na de winst in 2015

Het Amsterdamsche Voetbal organiseerde Het Kampioenschap van Amsterdam samen met de STA (Stichting Topamateurs Amsterdam). De eerste editie was in 2012 op het complex van AFC. Na wat aanpassingen werd in 2015 op een dag door zestien teams gestreden om de titel. Swift won toen door in de finale met 1-0 van OFC te winnen.

Directeur Jos van Mieghem: “We hebben alle mogelijkheden bekeken en er is momenteel geen goede datum te vinden om een representatief toernooi te organiseren. Het is heel erg jammer want we hadden het graag voor de vijfde keer georganiseerd. Volgend jaar bestaan we vijf jaar en dan willen we proberen een jubileum editie te organiseren. Gezien het succes van de afgelopen jaren zullen we er alles aan proberen te doen om deze traditie in stand te houden. Ons streven is dan ook om in 2017 het toernooi weer op de kalender te hebben.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!