Jimmy Simons blijft langer verbonden aan AVV Swift

In blessuretijd voorkomt Swift puntverlies tegen hekkensluiter HZVV

Tegen HZVV heeft Swift in blessuretijd puntverlies weten te voorkomen. Op de valreep viel de 3-2.

Al na amper een minuut had Swift de leiding genomen. Bij de bezoekers dook iedereen onder de bal door, waarna Fidel Yilmaz de bal in het doel kopte. En niet heel veel later werd het ook al 2-0. Dit keer was het Daan Driever die raak kopte. De openingsfase van het duel was spectaculair, want het duurde niet lang voordat HZVV al de aansluitingstreffer maakte. De goal zelf was ook spectaculair: een vrije trap halverwege de helft van Swift werd door Jan Hup in een keer op doel geschoten, en met succes. Voor rust leek Swift de marge nog uit te kunnen breiden na een corner, maar Rodney Rosink hield de bal uit het doel.

Na rust wist HZVV op gelijke hoogte te komen. Het was na een kleine zeventig minuten de snelle Kelly Joao die op het doel af ging en oog in oog met Reno van der Meer de bal in de verre hoek schoof. Daarna volgde een spannende slotfase, waarin Swift er veel aan gelegen was om drie punten te pakken, terwijl HZVV in de strijd om handhaving waarschijnlijk ook blij was geweest met een punt.

In blessuretijd viel het duel alsnog de kant van Swift op. De bal bleef hangen na een corner en in de kluts was het Daan Siegerist die de zege voor Swift veilig stelde. De Amsterdammers bezetten nu de tweede plaats en zullen een zo goed mogelijke uitgangspositie voor de nacompetitie willen creëren. Over twee weken volgt een bezoek aan Huizen. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Vierde Divisie Zaterdag B