Individuele kwaliteit Real Sranang bezorgt Ouderkerk kater

Real Sranang heeft in de derde klasser B van het zaterdag Voetbal een geode sprong op d eranglijst gemaakt. De Amsterdammers wonnen zelf met 1-3 bij Ouderkerk en het zag, met uitzondering van Amstelveen, de concurrenten punten morsen.

In de eerste helft werd Real Sranang afgelopen zaterdag naar achteren gedrukt door sv Ouderkerk, maar goals bleven voor de thuisploeg uit. Omdat de bezoekers daarna vrijwel uit het niets tweemaal scoorden gingen de Amsterdammers met 0-2 de theepauze in. Na een dubieuze rode kaart voor Sranang voerde Ouderkerk in de tweede helft de druk op. Omdat het vizier van sv Ouderkerk echter niet altijd op scherp stond pakte Real Sranang uiteindelijk een mooie uitoverwinning.

_JBE7416

Beide ploegen kenden voor aanvang personele problemen, maar het waren de zaterdagvoetballers van Ouderkerk die daar het beste mee omgingen. Als de thuisploeg binnen tien minuten op voorsprong was gekomen dan had Real Sranang niet mogen klagen. Martijn van der Linden en Michel Zeegers ontbeerden wat geluk in de afronding. Op het enigszins zanderige en hobbelige grasveld van Ouderkerk zakte Sranang terug op de eigen helft. In de 22e minuut was echter de eerste speldenprik richting Ouderkerk dodelijk.

_JBE7449

Een goede voorzet van Edmund Sno vanaf links werd door good old Jerrel Linger doeltreffend binnengewerkt. Een domper voor Ouderkerk, dat drie minuten later tegen een nog grotere achterstand aankeek. Een vrije trap rand zestien werd door verdediger Curcio Druiventak hard over de muur geschoten. Het zicht van Ouderkerk-keeper Van der Woude was beperkt, waardoor hij de bal vlak onder de lat in zijn doel zag gaan: 0-2. Hierna ging Sranang door en creëerde het nog enkele mogelijkheden. SvO liet veel ruimte achterin, waardoor elke aanval van de bezoekers gevaarlijk was. De thuisploeg wist na een half uur toch weer druk te zetten op het Sranang-doel, maar pogingen van Scholte, Zeegers en Van der Linden misten scherpte.

_JBE7457Na de rust liet Ouderkerk-spits Jelle van Barneveld zich zien, maar ook hij vergat te scoren. De man in het zwart bood de ploeg van trainer Hans Verhoogt echter de helpende hand, door in de vijftigste minuut Randy Hoever van Sranang van het veld te sturen. ‘Ik wilde ingooien, maar ik hield de bal nog even in mijn handen’. Toen gaf hij geel vanwege vermeend tijdrekken, verklaarde de verbouwereerde rechtsbuiten. ‘Ik vroeg of de scheidsrechter dat normaal vond en toen gaf hij me de tweede gele voor aanmerkingen op de leiding… Ik ga zeker in beroep.’

_JBE7486

Sv Ouderkerk wist de overtalsituatie niet helemaal goed uit te spelen, ook omdat er achterin niet strak gedekt werd. De inbreng van Rutger Baas bracht wel een impuls, en de ervaren aanvaller scoorde ook. Toen keek Ouderkerk echter al tegen een 0-3 achterstand aan, nadat aanvoerder Druiventak zijn middenvelder Ibrahim ‘Ibi’ Aboudidak had bediend. Aboudidak was de man van de wedstrijd. De technische spelverdeler speelde frivool, was balvast en glipte overal langs.

Sranang klimt door de zege naar plek drie met slechts drie punten minder dan koploper Amstelveen. Sv Ouderkerk komt op plaats elf te staan met vijf punten uit zeven gespeelde wedstrijden.