Ingetogen Amstelveen pakt eerste periode

Geen bloemen, geen gejuich en geen zichtbaar feestje op het veld van Amstelveen Heemraad. De ploeg van Mark Kranendonk had zojuist door een 1-0 zege op VVC de eerste periode gewonnen. Niet met goed spel maart wie maalt daar om als de eerste prijs binnen is? Morgen een uitgebreide samenvatting en reacties van de wedstrijd van de week.

Het was af en toe billen knijpen voor de thuisploeg en trainer Mark Kranendonk heeft het laatste kwartier zijn mond niet dicht gehad. Amstelveen verdedigde een 1-0 voorsprong (doelpunt Michael Lippens  na negen minuten) en had verzuimd om , met name voor rust, verder afstand te nemen.

Foto Hans van Beek: Michael Lippens zorgde met zijn elfde van het seizoen voor de enige treffer
Foto Hans van Beek: Michael Lippens zorgde met zijn elfde van het seizoen voor de enige treffer

En dus ontstond er een wat hectische slotfase. VVC-verdediger Jarno Cardol was met een kopbal twee keer gevaarlijk en invaller Erhan Albayrak had de gelijkmaker op zijn schoen maar het liep allemaal goed af voor de Amstelveners.

Na afloop stond het gezicht van verdediger Marcel Wennekes niet echt vrolijk. Wennekes: “ Ja ik ben wel blij hoor”, maar zijn gezicht vertelde iets heel anders. Ook aanvoerder Jurrit Wilhelmus, die wel met een lach voor de camera verscheen, reageerde nuchter. Wilhemus: “Ja we hebben de eerste periode maar we hebben gewoon niet goed gespeeld. Deze prijs is leuk maar we gaan voor het kampioenschap dus misschien dat het daar aan ligt.”

Foto Hans van Beek: Doelman Patrick Alblas hield Amstelveen met een paar goede redding in de race
Foto Hans van Beek: Doelman Patrick Alblas hield Amstelveen met een paar goede redding in de race

In de kleedkamer was er dan toch nog iets van een feeststemming omdat trainer Mark Kranendonk benadrukte dat er wel de eerste prijs van het seizoen gepakt was. Langzaam kwam het gezang en gejuich los. Echt overtuigend klonk het niet. Het is duidelijk dat Amstelveen Heemraad een groter doel voor ogen heeft

Het Amsterdamsche Voetbal maakte een verslag van deze wedstrijd en peilde na afloop de reacties. De samenvatting is morgen (zondag) te zien op deze website.

Foto Hans van Beek: Maarten Zwaan had zeker moeten  scoren gezien het aantal kansen dat hij kreeg tegen VVC
Foto Hans van Beek: Maarten Zwaan had zeker moeten scoren gezien het aantal kansen dat hij kreeg tegen VVC

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 3B.

Foto’s Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)