Inhaalduels topklasse toch in weekend

De afgelopen zondag afgelaste duels in de topklasse zullen toch niet midweeks worden ingehaald. Eerder deze week liet de KNVB weten dat de wedstrijden tussen 19 en 21 maart gespeeld moesten worden. Na veel protest van de clubs is nu als nog besloten dat de wedstrijden op zondag 28 januari april

We liet de KNVB weten dat als er nog een wedstrijd zal worden afgelast er wel midweeks  moeten worden ingehaald. En dan, bij voorkeur, direct na het afgelaste weekend.

De Amsterdamse clubs AFC en Chabab zouden, met betrekking tot de reisafstanden, geen problemen ondervinden omdat beiden een thuiswedstrijd zouden spelen. AFC-Gemert en Chabab-Lienden worden nu dus gespeeld op zondag 28 april.

Cor ten Bosch liet aan RTV Noord-Holland weten: “ Ik ben blij dat de KNVB de clubs tegemoet is gekomen.”  Eerder deze week liet AFC-Voorzitter Machiel van der Woude al weten aan Het Amsterdamsche Voetbal dat het aanvangstijdstip wel een probleem is. “ Wij willen niet op kunstgras spelen op een achterafveld maar gewoon op ons hoofdveld en daar hebben we geen licht.”

Het bericht van de KNVB aan de clubs meldt nog wel het volgende met betrekking tot de regelgeving:

* Indien een volledig competitieprogramma wordt afgelast, verdient het de voorkeur om het volledige competitieprogramma in het weekend van 27-28 april in te halen en worden de gedeeltelijke programma’s alsnog midweeks ingepland.

* Indien er zich vanaf nu afgelastingen voordoen en deze niet meer in een inhaalweekend kunnen worden ingepland, dan worden deze midweeks ingepland. Voor verenigingen die niet de beschikking hebben over wedstrijdwaardige veldverlichting geldt dat deze wedstrijden worden ingepland op een moment dat de zomertijd zijn intrede heeft gedaan. Dit betekent concreet dat vanaf 1 april wedstrijden midweeks kunnen worden ingepland. Wedstrijden bij verenigingen die wel de beschikking hebben over wedstrijdwaardige veldverlichting worden waar mogelijk al eerder ingepland.

* Wedstrijden die in het weekend van 27-28 april worden afgelast, worden midweeks ingepland op woensdag 1 mei.

Mochten beide verenigingen toch de wedstrijd midweeks wensen te spelen in plaats van in het weekend van 27-28 april, dan is dat mogelijk. 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)