Inhaalweekend met belangen

Inhaalweekend met belangen

Met een beetje geluk kunnen er komend weekend weer wedstrijden gespeeld worden in competitie of bekerverband. De KNVB heeft een beperkt inhaalprogramma samengesteld. Het Amsterdamsche Voetbal zet de wedstrijden voor u op een rijtje.

Op zaterdag (18 februari) speelt DVVA in 1A een belangrijk inhaalduel. Op eigen terrein ontvangt het Eemdijk. De ploeg van Sjaak Tersteeg staat momenteel op de laatste plaats en kan zich eigenlijk geen nieuwe nederlaag permitteren. In 2A wil het Amstelveense AMVJ graag mee blijven doen om de titel. De ploeg van Maurice Kuijper speelt thuis tegen BOL. Een overwinning brengt AMVJ op één punt van koploper Aalsmeer. Castricum kan gelijk komen met Aalsmeer als het wint van Opperdoes.
In 3B ontvangt Vlug en Vaardig RKAVIC en speelt SCW thuis tegen EDO. Beide thuis spelende ploegen staan aan de onderkant van de ranglijst. In 4B staat de derby tussen Zeeburgia en TABA op het programma. In die zelfde klasse ontvangt ZSGOWMS RCZ. In 4C staan de laatste negen minuten van het duel tussen Sporting Martinus en Hoofddorp op het programma. Martinus staat bij het hervatten van de wedstrijd met 1-0 voor. In 5B, een echte Amsterdamse klasse, maar liefts twee derby’s: Tos Actief-SDW en DWV-Ankaraspor.

Kijk voor alle inhaalwedstrijden op de klassenpagina’s.

Op zondag zijn er een stuk minder wedstrijden. Alleen voor de topklasse en hoofdklasse staat er volledig programma op de rol. AFC speelt thuis tegen WKE waar voormalig Ajacied Andy van der Meijde voor speelt. Het duel werd twee weken geleden afgelast. AFC is na de winterstop bezig aan een goede reeks en wist beide duels te winnen. Trainer Cor ten Bosch kan eventueel een beroep op de nieuwe aanwinst Enrico Patrick.
In de hoofdklasse speelt Purmersteijn thuis tegen Kon. HFC en ontvangt Chabab De Zouaven uit Grootebroek.
In 4E speelt koploper Geinburgia thuis tegen Ouderkerk.

Zondag wordt ook een begin gemaakt met de achtste finales van het bekertoernooi. Twee wedstrijden staan er op het programma. Tweedeklasser Abcoude gaat op bezoek bij de koploper uit de vierde klasse SV Baarn. NVC ontvangt Limmen. De overige duels staan voor dinsdag 21 februari op het programma. Kijk voor alle wedstrijden en tijden op de bekerpagina.

Graag horen wij ook van jullie of er schaduwwedstrijden gepland staan. Vrijdag publiceren we weer een overzicht. Mail uw programma naar info@hetamsterdamschevoetbal.nl