Inspiratieloos AFC nu echt in de problemen na nederlaag tegen VVSB

AFC is er opnieuw niet in geslaagd om een wedstrijd winnend af te sluiten. De kampioen van vorig jaar moest zijn meerdere erkennen in VVSB. Op Sportpark Goedgenoeg verloor de ploeg van Stanley Menzo met 1-2.

AFC speelden een zeer matige eerste helft waarin de ploeg wel veel de bal had maar weinig grote kansen wist te creëren. De eerste kans van de wedstrijd was voor Wout Meulemans die met een afstandsschot VVSB keeper Ronald van der Meer probeerde te verschalken. AFC kreeg in de vorm van Daan Sutorius en Enrico Patrick nog wel kleine mogelijkheden maar echt spannend werd het geen moment. AFC was in het eerste bedrijf vlees nog vis en er waren helaas voor AFC teveel spelers die niet thuis gaven.

1

VVSB speelden zeker geen sprankelend voetbal maar wist met name via Giovialli Serbony toch enkele keren gevaarlijk voor keeper Youssef El Abdallaoui te verschijnen. Vlak voor rust werd het dan toch 0-1 voor de bezoekers. Het schot van Tomas Tavilla was in eerste instantie nog een prooi voor El Abdallaoui maar in de rebound kon Frans van Niel de bal alsnog binnen schuiven.

2

Na rust was invaller Jasper de Haer met een kopbal dichtbij de gelijkmaker maar zijn inzet werd voor de lijn weggekopt. Aan de andere kant van het veld was het Tavilla die door Bas Ruigrok de diepte in werd gestuurd en de bal voor het inschieten had. Opnieuw was het El Abdallaoui die de bal wist te pakken waarna Tavilla in de rebound alsnog de 0-2 op het scorebord kon brengen.

Na zeventig minuten wist AFC dan alsnog de aansluitingstreffer binnen te schieten. Na een prachtige hakbal van Jonathan Richard kwam Pepijn Veerman vrij voor de goal te staan en schoot hij de bal via de keeper het doel in.

3

In de laatste seconde van de wedstrijd kreeg AFC nog een enorme kans om net als vorige week in de laatste minuut een punt te pakken maar de kopbal van De Haer ging over het doel heen.

AFC slaagt er dus opnieuw niet in om te winnen en blijft steken in de onderste regionen van de ranglijst. Met name in de eerste helft wisten beide ploegen het publiek niet te vermaken maar trainer Stanley Menzo ziet op basis van de tweede helft zeker aanknopingspunten voor de rest van het seizoen.

4

Menzo: “Ik schrok van ons spel in de eerste helft. VVSB is een goede ploeg maar ik vind wel dat we onze huid in deze wedstrijden zo duur mogelijk moeten verkopen. We zijn in de eerste helft vergeten om te voetballen. In de tweede helft ging dat beter en dan zie je dat het een echte wedstrijd wordt. Ik heb met coaching geprobeerd om een reactie te creëren en vond dat we het in de tweede helft een stuk beter deden. Op basis daarvan denk ik dat we zeker nog punten kunnen. Misschien niet tegen de ploegen in de top van de ranglijst maar zeker tegen de ploegen die om ons heen staan.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: John Beckman