Invaller Boeting matchwinnaar voor Swift tegen DOVO

In de hoofdklasse A is Swift zonder puntverlies gebleven. De ploeg van Mark Evers won met 1-0 van titelkandidaat DOVO. Tijs Boeting stond nog geen minuut in het veld en met zijn eerste balcontact zorgde hij voor de enige treffer van de wedstrijd. Maandag een uitgebreide samenvatting en reacties.

Alleen maar lachende gezichten na afloop van het duel. De ontlading bij spelers en technische staf was groot. Net zoals bij de supporters en bestuursleden van de Amsterdammers. Met 1-0 winnen van DOVO, zes punten uit twee wedstrijden en nog geen doelpunten tegen. Je kan het seizoen slechter beginnen.

Swift dovo

DOVO begon voortvarend en zette vanaf de aftrap druk op de defensie van Swift. Het resulteerde gelijk in een niet te missen kans voor Leon Toonen, maar hij schoot uit een voorzet van Roy Bakkenes hopeloos naast. Nog voordat er vijf minuten gespeeld waren viel de tweede kans te noteren. Van den Berg speelde te zacht terug op doelman Teerink, maar gelukkig kon Toonen net niet profiteren.

Het waren de twee gevaarlijkste kansen van de eerste helft. Op een paar afstandsschoten na werd DOVO niet echt gevaarlijk. Aan Amsterdamse kant kwam het gevaar van Max van Wakeren. Met een paar aardige acties zorgde hij voor het nodige gevaar. Echt dichtbij een doelpunt kwam de ploeg van Evers ook niet. Of het moet een niet gegeven strafschop zijn aan Thijs Haselhoff. De spits werd halverwege de eerste helft gevloerd maar de goed leidende Ter Brake zag er niets in.

Foto Paul Stoeltie:
Foto Paul Stoeltie:Marcel van Aken voorkomt dat DOVO gevaarlijk wordt

Na rust oogde DOVO sterker, maar het was optisch bedrog. Kansen kreeg de ploeg van Jeroen Peters en Hans Kraaij niet. Swift wel! Tweemaal was Van Wakeren gevaarlijk voordat de gasten via Thoonen het doel van Teerink weer opzochten.

Er moest en wissel aan te pas komen om de ban te breken. De ingevallen Boeting (voor Haselhoff) was het eindstation van een prachtige aanval. Jaap Smeeing hield het overzicht op het middenveld, stuurde de geheel vrijstaande Van Wakeren de diepte in en zijn voorzet werd door Boeting prachtig afgemaakt (1-0).

In de resterende 25 minuten kwam Swift niet meer in de problemen. Het bleef zelfs zoeken naar een tweede treffer. Boeting was hard op weg die te gaan maken, maar werd gevloerd door Stefan Maletic. Die kon vervolgens met rood vetrekken wegens het neerhalen van een doorgebroken speler.

swift dovo 3

Waar Kraaij en Peters steeds wanhopiger werden begon de lach bij de bank van Swift steeds meer op te komen. NA vier extra minuten kon het feest losbarsten en was de tweede zege van het seizoen een feit.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de hoofdklasse. Maandag (rond lunchtijd) een uitgebreide samenvatting en reacties van dit duel.