Home / Algemeen / Invaller Heij helpt Ajax aan drie hele belangrijke punten

Invaller Heij helpt Ajax aan drie hele belangrijke punten

Zaterdag Hoofdklasser Ajax kan na twee nederlagen op rij weer een beetje omhoog kijken. De ploeg van Jorg Smeets boekte op bezoek bij middenmoter Eemdijk een hele belangrijke zege: 0-1. Joost Heij, die op de bank moest beginnen, was vijf minuten voor tijd de matchwinner voor de Amsterdammers.

Ajax was bij de promovendus in Bunschoten-Spakenburg de betere partij, alleen kon dit – net als tegen Odin ’59 en SDC Putten – niet belonen met een voorsprong. De openingstreffer voor de gasten hing in de lucht, maar onder andere Reda Kharchouch was enkele keren ongelukkig in de afronding en verdediger Roy Deken raakte zelfs de paal. Heij moest het vanaf de bank aanzien. “De trainer zette mij op de bank omdat hij wat nieuws wilde proberen in de voorhoede. Ik heb een tijdje niet gescoord, dus dat ik nu vijf minuten voor tijd de winnende heb kunnen maken is erg lekker. Ik heb meteen zijn ongelijk bewezen.”

“Dit is echt super belangrijk”, zei de matchwinner na afloop. “We hadden deze drie punten hard nodig en het komt op het juiste moment. Maandag hebben we met elkaar afgesproken er alles aan te doen om ons veilig te spelen, maar nu kunnen we ook een klein beetje omhoog kijken. Volgende week kunnen we tegen DOVO weer een goede slag slaan. Er is nog een lange weg te gaan. Eerst zaterdag maar winnen, met mij in de spits”, lacht hij.

Ajax staat nu negende in de Hoofdklasse, slechts twee punten boven de nacompetitie-streep. Na de wedstrijd tegen DOVO treft de ploeg van Jorg Smeets de concurrenten onder zich, waardoor er een grote stap gezet kan worden richting die handhaving. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.

Archieffoto boven: Ricky Sportphotography

Send this to a friend