Home / Algemeen / Invaller Ruder bezorgt De Dijk onverdiende zege op OFC

Invaller Ruder bezorgt De Dijk onverdiende zege op OFC

In de zondag Hoofdklasse heeft De Dijk een 2-1 overwinning geboekt op OFC. De wedstrijd verdiende eigenlijk geen winnaar, maar invaller Tim Ruder kopte vijf minuten voor tijd de 2-1 binnen. Later op de avond een samenvatting en reacties van onze wedstrijd van de week.

De verwachtingen bij de ongeveer 400 toeschouwers waren hoog gespannen. Zowel De Dijk als OFC wisten hun openingsduel niet te winnen dus een zege moest er vandaag komen. Martin de Groot, trainer van OFC, wisselde zijn basisteam op maar liefst ze plaatsen en bij De Dijk keerde Olaf Lindenbergh weer terug in de basis nadat hij vorige week ziek was.

Foto Reinoud Buijs: Dennis Kaars kreeg een goede kans maar scoorde niet
Foto Reinoud Buijs: Dennis Kaars kreeg een goede kans maar scoorde niet

De bezoekers, OFC, startten fel en kregen in de beginfase ook de bete kansen. Luciano Dompig en Frank Zinhagel waren al in de tweede minuut dicht bij de openingstreffer. Dat na veertien minuten ook de eerste goal viel was dan ook niet onverwacht. Dompig krulde een vrije trap op het hoofd van Joey Caroliona die vervolgens hard binnen kopte (0-1).

Lang kon OFC niet van die voorsprong genieten. De Dijk herpakte zich en in de achttiende minuut was het al weer gelijk. De vooral in de eerste helft ongrijpbare Chakib Tayeb zette goed voor, maar doelman Koen Verhoeff stopte van dicht bij de inzet van Dennis Kaars. Op de rebound van Nabil El Gourari moest hij het antwoord echter schuldig blijven.

Foto Reinoud Buys
Foto Reinoud Buys

Na rust ontstond zich af en toe een aardig schouwspel met kansen over en weer, maar geen van beide teams maakte echt aanspraak op de overwinningen. Invaller Tim Ruder besliste uiteindelijk de wedstrijd. In de tien minuten die hij mocht spelen (hij verving Dennis Kaars) kopte hij eerste op de late om vervolgens een paar minuten later wel raak te koppen (2-1)

OFC staat na twee wedstrijden nog steeds met lege handen. De Dijk pakte drie belangrijke punten. Beide trainers waren het er na afloop over eens dat een gelijkspel terecht was geweest.

Klik hier voor alle uitslagen. Later op de avond een samenvatting en recaties van onze wedstrijd van de week.

Foto’s Reinoud Buijs

Send this to a friend