Invaller Tim van Horn (TOB) met vijf goals onze held van het weekend

Tim van Horn is middenvelder van zaterdag vierdeklasser TOB. Afgelopen zaterdag tegen DWS begon hij op de bank, maar bij een 1-0 achterstand mocht hij invallen. Al snel werd het 2-0 voor DWS, maar toen brak de tijd van Van Horn aan. De middenvelder scoorde vijf keer in zeventien minuten tijd en zorgde er voor dat TOB met 5-2 won.

Van Horn: “Uiteraard heb ik dit nog nooit meegemaakt. Ik denk dat ik zes ballen heb gehad. eentje schoot ik de parkeerplaats op en die ander vijf gingen er in.” Van Horn mocht bij een 1-0 achterstand invallen. Hij stond nog geen vijf minuten in het veld of DWS maakte er 2-0 van. Daarna brak zijn tijd aan. Van Horn: “De eerste was ook gelijk de mooiste denk ik. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot ik de bal met buitenkant rechts binnen.” Het gebeurde twee minuten na de 2-0.

Tim van Horn is uitgelaten na zijn vijf goals. Op de achtergrond trainer Pieter van Netten
Tim van Horn is uitgelaten na zijn vijf goals. Op de achtergrond trainer Pieter van Netten

Daarna ging het snel. Op aangeven van Sanderino IJsselstein maakte Van Horn de 2-2. Van Horn: “De ander drie waren eigenlijk allemaal intikkers, waarvan twee in blessuretijd. Of ik een spits ben? Nee zeker niet. Ik ben een echte middenvelder en op die plek kwam ik er ook in, maar omdat we achter stonden ging ik wel wat dieper spelen dan normaal.”

Van Horn speelde altijd in het eerste zondagteam van TOB, maar toen dat elftal werd opgeheven stapte hij over naar IVV en later de zaterdagtak van De Dijk. Nu is hij dus weer terug bij zijn oude liefde. Van Horn: “Ik denk dat ik nu wel een basisplaats mag eisen. Ik denk dat de trainer (Pieter van Netten, red.) niet om me heen kan.”

Eerder dit seizoen maakte Niek Koning als invaller vier doelpunten voor Sporting Martinus tegen RODA’23/ Hij had daar twaalf minuten voor nodig. Een gemiddelde dus van drie minuten per doelpunten. Van Horn komt daar net niet aan met zijn vijf goals in zeventien minuten (drie minuten en 24 seconden).

Klik hier voor de stand en het programma in de zaterdag vierde klasse B.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!