Home / Algemeen / Invallers bezorgen TOB zege in derby van Noord tegen De Meteoor

Invallers bezorgen TOB zege in derby van Noord tegen De Meteoor

In de zaterdag vierde klasse C heeft TOB aan het langste eind getrokken in de derby van Noord tegen De Meteoor. De ploeg van Pieter van Netten boog een 0-1 achterstand om in een 2-1 overwinning. Het waren de invallers die TOB de zege brachten.

TOB had het aan zichzelf te danken dat het op achterstand kwam. De ploeg van Van Netten was duidelijk de betere ploeg in de openingsfase en kreeg ook voldoende kansen om de score te openen. Dat het na een kwartier spelen nog 0-0 stond was een klein wonder.

Terwijl het wachten was op de 1-0 viel het doelpunt aan de andere kant. Buis wist zich keurig vrij te spelen en na een mooie sleepbeweging faalde hij niet oog in oog met TOB-doelman Janssens. Na de tegentreffer was TOB even aangeslagen maar herstelde zich snel. Dit leidde tot goede kansen voor Dollart, Erhen en Van Velden maar zij wisten allen niet tot scoren te komen. Doelman Janssens zorgde er persoonlijk voor dat een vrije trap van De Meteoor niet in de kruising belandde.

Ook de doelman van De Meteoor wist zich in de eerste helft te onderscheiden door enkele malen een tegen doelpunt te voorkomen. In de blessuretijd van de eerste helft was de grootste kans voor TOB. Na een te korte terugspeelbal kon aanvoerder Van Velden alleen op de Meteoor-doelman af maar ook hij faalde.

In de rust besloot TOB-trainer Van Netten in te grijpen. De topscorer van het afgelopen seizoen, Jordy Klein, kon niet aarden bij zijn nieuwe club (IVV, red.) waardoor hij besloot terug te komen op het warme nest bij TOB. Hij verving Dollart in de spits. Binnen vijf minuten was het ook meteen raak. Klein wist Erhen alleen voor de doelman van de bezoekers te zetten en deze kon niets anders doen dan Erhen onderuit halen. De strafschop werd feilloos binnen geschoten door Klein (1-1).

Na het doelpunt wilde de thuisploeg meer. TOB kreeg kans op kans en overrompelde De Meteoor. Toch onsnapte TOB toen Stam de bal van de lijn wist te halen na een corner van De Meteoor. In de 73ste minuut viel uiteindelijk de bevrijdende treffer. Na een mooie actie van Onsia werd zijn voorzet keurig binnengekopt door invaller Van Horn (2-1).

De Meteoor besloot in de slotfase alles of niets te spelen en schoof een verdediger door wat tot kleine mogelijkheden leidde, maar na 52 lange minuten besloot Hartog voor het laatst te fluiten en kon TOB haar eerste overwinning van het seizoen bijschrijven.

Send this to a friend