IVV heeft periode voor het grijpen na ruime winst op Purmerend

IVV heeft zondag een goede overwinning geboekt op Purmerend. De ploeg van Jan de Haze won met 5- 0 van de nummer laatst in de zondag Derde klasse B en heeft zichzelf daardoor een goede dienst bewezen. Met nog één wedstrijd te spelen heeft IVV het winnen van de tweede periode in eigen hand.

Trainer Jan de Haze was tevreden met de ruime overwinning op Purmerend. De Haze: “Het was voor ons wachten op dat eerste doelpunt. Zolang die 1-0 niet valt, blijven zij in de wedstrijd. Daardoor was het begin nog lastig en kregen zij zelfs nog twee kleine kansen voordat wij op voorsprong kwamen.”

1

Na een minuut of 25 wist IVV voor het eerst het net te vinden. Youri Brinkman zette de thuisploeg op 1-0. “Daarna maken wij snel de 2-0 via Enzo Stroo en toen we met die voorsprong de rust ingingen, was het eigenlijk al gespeeld”, aldus de Haze, die erop hamerde dat de concentratie in de ploeg bleef.

3

Na de rust voerde IVV de doelpuntenproductie nog op met het oog op de tweede periode. De derde treffer kwam opnieuw via Stroo en de aanvaller completeerde zijn hattrick door ook het vijfde doelpunt voor zijn rekening te nemen. Tussendoor maakte Wesley Grit de 4-0 voor het team van Jan de Haze.

2

Door de overwinning bezet IVV de eerste plek in de tweede periode en in de wedstrijd tegen (gedeeld) koploper Kolping Boys kan de periodetitel binnen worden gesleept. De Haze: “Dit zijn de wedstrijden waar je voor speelt. Met een overwinning en drie punten tegen Kolping Boys winnen we die titel zeker. Met een gelijkspel zijn we afhankelijk van het resultaat van Limmen. Gelukkig hebben we het zondag in eigen hand.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zondag Derde klasse B.

Foto’s Annelies Schreuder

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
IVV