IVV

IVV laat kostbare punten liggen

IVV heeft in de strijd om de titel in de derde klasse B twee kostbare punten laten liggen. De ploeg uit Landsmeer wist niet te scoren tegen middenmoter OSV. Omdat de Oostzaners evenmin het net wisten te vinden, eindigde de drukbezochte derby in 0-0. Hierdoor ziet IVV het gat met koploper Assendelft oplopen tot vier punten.

In hun vorige treffen won IVV gemakkelijk (0-5), maar aan de Breek waren de verhoudingen volstrekt in evenwicht. Na een wat weifelend begin nam OSV het initiatief in de wedstrijd.  Met een minuut of tien gespeeld, kreeg de ploeg van Henk Groot de eerste grote kans. Na een een-tweetje met Tim Smit haalde Nicky Roele uit. De spits zag zijn volley uiteenspatten op de paal. IVV had in de eerste helft moeite met het energieke aanvalsspel van de uitploeg. Roele nam het doel van Maarten Daniëls nog enkele keren onder vuur, zonder succes. Kort voor rust kwam IVV wat beter in de wedstrijd. Enzo Stroo haalde uit vanaf de rand van de 16, maar doelman Dave Leunk tikte de bal via de paal uit de rechterhoek.

03032013 IVV OSV 2

Na de thee lukte het OSV niet om het hoge tempo vol te houden. IVV-trainer Adri Looijen nam risico met drie aanvallende wissels kort na elkaar. Zijn ploeg had het betere van het spel, maar stuitte elke keer weer op de taaie verdediging van OSV. Met het verstrijken van de tijd nam de intensiteit van de strijd toe en werd de wedstrijd grimmiger. Bij een spaarzaam moment van zwakte in de OSV-defensie kwam IVV nog bijna tot scoren. Invaller Kosar Hama kreeg de bal gelukkig voor zijn voeten, maar schrok zelf van de ruimte die hij kreeg. In de slotminuut pakte IVV-back Hans van der Linden nog zijn tweede gele kaart na een onstuimige charge.

Trainer Adri Looijen zag zijn IVV dure punten verspelen tegen OSV
Trainer Adri Looijen zag zijn IVV dure punten verspelen tegen OSV

De 0-0 was voor IVV het eerste puntenverlies in eigen huis. Coach Looijen kon zijn teleurstelling moeilijk verbergen. “We begonnen goed, maar verloren daarna te veel duels. Het leek alsof OSV meer het derbygevoel kon opbrengen. Zij kwamen hier toch met een andere instelling naartoe dan tijdens de heenwedstrijd. Daar hebben we ons onvoldoende tegen gewapend.” Aanstaande donderdag moet zijn ploeg alweer aan de bak, als de inhaalwedstrijd tegen de Alkmaarsche Boys op het programma staat. “We hebben het niet meer in eigen hand. Al verwacht ik dat Assendelft nog wel punten verspeelt. Ik blijf optimistisch.”

03032013 bank OSV

Voor  OSV-trainer Groot voelde de puntendeling als een morele overwinning. “Er is een bescheiden feestje gevierd in de kleedkamer. Complimenten aan de jongens. We speelden in de eerste helft in een hoog tempo, maar konden dat niet vasthouden waardoor het na de rust meer werkvoetbal werd. Het was een echte derby, waarin we bij vlagen goed voetbal lieten zien.” OSV, dat vorig jaar de titel pakte in de vierde klasse, heeft sinds 4 november geen wedstrijd meer verloren. “In het begin van dit seizoen moesten we nog even wennen aan het hogere tempo van de derde klasse, maar we zitten in een stijgende lijn. Ik zie ze op de training steeds beter worden”,

aldus Groot, die na dit seizoen OSV verlaat. Vanaf volgend seizoen neemt Marcel Hillebrand, de huidige SDOB-coach, de zondagselectie onder handen.

Verslag en foto’s Jonathan Verhagen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)